Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Μια λακκούβα αλλά ποια λακκούβα;

Στην οδό Ρούφου σχεδόν στη διασταύρωση με την Καποδιστρίου, έγιναν κάποια έργα από κάποια Υπηρεσία του δήμου Χανίων δυο και πλέον μήνες πριν.

Πιθανολογούμε ότι ήταν έργα της ΔΕΥΑΧ. Μετά το πέρας των εργασιών έμεινε μία πολύ μεγάλη λακκούβα η οποία -ως δυστυχώς συμβαίνει στα περισσότερα έργα που γίνονται- καλύφθηκε με λίγο χώμα. O δρόμος αυτός έχει πολύ μεγάλη κίνηση καθώς η παράλληλος 8ης Δεκεμβρίου είναι μονόδρομος. Γι’ αυτό και σ’ αυτόν τον δρόμο γίνονται και πολλά ατυχήματα.

• Η λακκούβα μεγάλωνε καθημερινά. Με δεδομένο δε ότι υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα εκατέρωθεν του δρόμου, όσα αυτοκίνητα περνούν καθημερινά από εκεί και μάλιστα δυο και τρεις φορές την ημέρα πέφτουν αναγκαστικά στην λακκούβα με διάφορες συνέπειες. Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Χανίων στην οποία αναφέρθηκε το πρόβλημα είπε ότι δεν γνώριζε ποια από τις Υπηρεσίες είχε εκτελέσει το έργο και παρέπεμψε για ερώτηση στη ΔΕΥΑΧ. Αρχικά, ούτε η ΔΕΥΑΧ γνώριζε αν ήταν δικό της έργο και παρέπεμπε για ερώτηση στον… εργολάβο(!!) που πιθανόν είχε αναλάβει το έργο. Επισημάνθηκε βεβαίως στον εργαζόμενο ότι είναι απαράδεκτο η μια Υπηρεσία του δήμου να παραπέμπει σε άλλη και η άλλη σε παράλλη. Κάποιος να το σημειώσει και να το στείλει για επίλυση δεν μπορεί; Ενιαίος δεν είναι ο δήμος Χανίων; Γιατί πρέπει να ταλαιπωρείται ο πολίτης που άλλωστε ζητά το ελάχιστο αυτονόητο: Να κλείνουν οι λακκούβες που δημιουργούνται από τα έργα του δήμου. Οπως κι αν λέγεται η Υπηρεσία που τα κάνει.

• Δυο μέρες μετά τις παραπάνω επισημάνσεις, είδαμε ότι η λακκούβα είχε… κουκουλωθεί με μπόλικο χώμα. Ούτε καν με ασφαλτομπάλωμα. Μετά… έβρεξε ο Θεός! Το χώμα έφυγε και η λακκούβα τώρα είναι χειρότερη από πριν.

• Καλά ούτε αυτά τα μικρά προβλήματα που προκαλούν όμως ζημιές στα αυτοκίνητα αλλά και συμβάλλουν σε ατυχήματα, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους; Κάποιος αρμόδιος δεν μπορεί να δει αν το έργο ολοκληρώνεται ή όχι;

• Και όταν δεν επιλύονται τα σε εισαγωγικά «μικρά» προβλήματα αφού διαπιστώνεται καθημερινά ότι η πόλη είναι γεμάτη λακκούβες και κακοτεχνίες, πώς να περιμένει κανείς να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα του κέντρου της πόλης, αλλά και των συνοικιών και των πρώην καποδιστριακών δήμων που στενάζουν από την εγκατάλειψη έργων γενικά αλλά και στο οδικό τους δίκτυο ειδικότερα;

• Γι’ αυτό και ο ερωτηματικός τίτλος του σχολίου σ’ ένα δήμο με οδικό δίκτυο γεμάτο λακκούβες!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα