Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Μία ιδιόμορφη φωτογραφική έκθεση από τον Ελληνο – Γαλλικό Σύλλογο Χανίων

Ο Ελληνο – Γαλλικός Σύλλογος Χανίων παρουσιάζει μία ιδιόμορφη φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας».

Ο chef Ιωσήφ Πετρώφ δημιούργησε εικόνες γαστρονομικής τέχνης (non recipies – άνευ συνταγής), εμπνευσμένες από ένα ελεύθερο κείμενο της Στέλλας Κουτσουπάκη, σχετικό με την Επανάσταση του ΄21. Πρόκειται για 21 καλλιτεχνικές δημιουργίες που φωτογράφισε ο Διογένης Παπαδόπουλος, στημένες σε «στρατιωτική παράταξη». Στην αίθουσα ακούγεται σε λούπα το κείμενο μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά) με μουσικό υπόβαθρο, μουσική σύνθεση ειδικά για την περίσταση, από το συνθέτη-πιανίστα Πάνο Γιαμπουλντάκη. Σε ένα πίνακα θα είναι σχεδιασμένος ο αριθμός 200, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αφήσει την σκέψη του ή ένα σχέδιο έμπνευσής του.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), στα Χανιά, ξεκινά στις 16 Ιουνίου 2021 στις 19.30, με προσκεκλημένο το γαστρονόμο Ηλία Μαμαλάκη και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου,. Την επιμέλεια έχει η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος – Ιστορικός Τέχνης.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ. Τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτο Ελλάδος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες