Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Μία επίκαιρη πρόταση για τα Χανιά

Κύριε διευθυντά,

Επειδή

1) αποφασίστηκε τα 180 στρέμματα της ΠΥΡΚΑΛ, στην Αθήνα να χρησιμοποιηθούν ως διοικητικό κέντρο, με τη στέγαση εννέα (9) Υπουργείων και με χώρους πρασίνου και στάθμευσης και

2) η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε ότι το καινούργιο δικαστικό μέγαρο των Χανίων, θα γίνει στους χώρους του παλιού Ψυχιατρείου, έκτασης 120 στρεμμάτων, γι’ αυτό θέλω να επαναφέρω μία πρόταση, που είχα κάνει ως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, προ 15 χρόνια.

Στον χώρο του Ψυχιατρείου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί άλλα 80 στρέμματα, προς βορρά, μπορεί να γίνει και ένα διοικητήριο ή να αξιοποιηθούν μερικά από τα κτίσματα, που υπάρχουν στον χώρο, αφού αναπαλαιωθούν, και να στεγάσουν τις δημόσιες υπηρεσίες με τους 1000 υπαλλήλους που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει κι εκεί αρκετή έκταση και για πράσινο και για στάθμευση. Έτσι, θα αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται με μία στάση και θα υπάρξει πιθανότητα, να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα των Χανίων, που έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Από τα παραπάνω, φαίνεται ότι, για να προχωρήσει και να πραγματοποιηθεί μια πρόταση για τη βελτίωση των υποδομών της πόλης μας, πρέπει να περάσουν 20-25 χρόνια. Παράδειγμα είναι το σημερινό νοσοκομείο, που η πρόταση τότε για “καινούργιο νοσοκομείο” έγινε από τον Ιατρικό Σύλλογο το 1977 και το νοσοκομείο άρχισε να λειτουργεί το 2002.
Με αυτόν τον ρυθμό, η πόλη μας μένει πίσω από υπαιτιότητα δική μας (Χανιωτών) που μερικοί αντιδρούν σε κάθε πρόταση που γίνεται. Άρα η καθυστέρηση στην οποιαδήποτε πρόοδο στα Χανιά, οφείλεται στους Χανιώτες και όχι σε άλλους, επειδή δεν θέλουν να μας βοηθήσουν.

δρ Εμμ. Μιχ. Παπαδάκης
παθολόγος – νεφρολόγος

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες