Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Μια αδικαιολόγητη απόφαση της ΕΡΤ

Η µακροβιότερη πολιτιστική εκποµπή της τηλεόρασης, το “Μονόγραµµα” µε 39 χρόνια συνεχούς παρουσίας, έχει καταγράψει τα πρόσωπα που σηµατοδότησαν µε την παρουσία και το έργο τους την πνευµατική, πολιτιστική και καλλιτεχνική πορεία της Ελλάδας.
Μια εκποµπή η οποία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ στην ιστοσελίδα της έχει χαρακτηριστεί: «Εθνικό αρχείο» από το σύνολο του Τύπου ενώ το 2012 η Ακαδηµία Αθηνών αναγνώρισε και βράβευσε το συγκεκριµένο οπτικοακουστικό έργο, απονέµοντας στους δηµιουργούς-παραγωγούς και σκηνοθέτες Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη το Βραβείο της Ακαδηµίας Αθηνών µε το σκεπτικό ότι: «…οι βιογραφικές τους εκποµπές αποτελούν πολύτιµη προσωπογραφία Ελλήνων που έδρασαν στο παρελθόν αλλά και στην εποχή µας και δηµιούργησαν, όπως χαρακτηρίστηκε, έργο “για τις επόµενες γενεές”».

Η ιδέα της δηµιουργίας της εκποµπής ήταν του Χανιώτη παραγωγού – σκηνοθέτη Γιώργου Σγουράκη, προκειµένου να παρουσιαστεί µε αυτοβιογραφική µορφή η ζωή, το έργο και η στάση ζωής των προσώπων που δρουν στην πνευµατική, πολιτιστική, καλλιτεχνική, κοινωνική και γενικότερα στη δηµόσια ζωή.
Κι όµως αυτή η εκποµπή – κόσµηµα, που είχε πολλά ακόµη να προσφέρει και σε λίγο καιρό θα γιόρταζε τα 40 χρόνια της, κόπηκε πριν λίγους μήνες από τη διοίκηση της ΕΡΤ! Τα γυρίσµατα σταµάτησαν και πλέον µεταδίδονται παλιές εκποµπές σε επανάληψη.
Και αυτό λίγο πριν το Μονόγραµµα γιορτάσει τα 40 χρόνια του ενώ σε λίγο καιρό αναµένεται να κυκλοφορήσει και ένα ακόµη σηµαντικό έργο: ένα πολύτιµο βιβλίο-λεύκωµα του Γιώργου Σγουράκη για το Μονόγραµµα και τις προσωπικότητες που παρουσιάστηκαν από την εκποµπή.

Κι όµως, αντί η ΕΡΤ να επιβραβεύσει την προσφορά του Γιώργου Σγουράκη και του Μονογράµµατος στη δηµόσια τηλεόραση, αποφάσισε να το σταµατήσει!
Η αντιµετώπιση της τωρινής διοίκησης της ΕΡΤ απέναντι στη σηµαντική αυτή εκποµπή, είναι ακατανόητη. ∆εν χωράει καµία δικαιολογία αυτή η απόφαση από τη διοίκηση της ΕΡΤ, για µια εκποµπή που έκανε πιο ποιοτική και ξεχωριστή τη δηµόσια τηλεόραση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα