Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Μετεκλογικές εμμονές του περιβάλλοντος Σκουλάκη

ΔΕΝ ΗΤΑΝ στις προθέσεις της εφημερίδας να ασχοληθούμε ξανά με τις εμμονές που διακατέχουν το περιβάλλον του κ. Σκουλάκη. Οι ρεπόρτερ μας απάντησαν στην επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφός τους στο εκλογικό κέντρο του απερχόμενου δημάρχου το βράδυ των εκλογών και θεωρήσαμε δεδομένο -μετά και την προφορική συγγνώμη που ζήτησε ο ίδιος από τον εκδότη της εφημερίδας- ότι το θέμα θεωρείται λήξαν.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ το περιβάλλον του δημάρχου επιμένει στο ίδιο… βιολί. Διαδίδοντας δεξιά και αριστερά ότι για την ήττα του συνδυασμού Σκουλάκη «φταίνε τα Χανιώτικα νέα». Κρίνουμε, λοιπόν, απαραίτητο να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα.

EΠΙ ΤΡΙΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ο κ. Σκουλάκης και η δραστηριότητά του προβαλλόταν -ίσως και πέραν του δέοντος- καθημερινά μέσα από τις σελίδες μας. Δελτία Τύπου, ρεπορτάζ από εκδηλώσεις του Δήμου, συνεντεύξεις Τύπου. Οι δημοσιογράφοι των “Χ.Ν.” ήταν πάντα εκεί, ως όφειλαν και όπως θα κάνουν και με τη νέα Δημοτική Αρχή.

ΣΤΑ ΤΡΙΑΜΙΣΙ αυτά χρόνια, κριτική ασκήθηκε στις αποφάσεις του Δήμου. Κριτική γόνιμη και καλοπροαίρετη. Γνώμονας μοναδικός το κοινό καλό για την πόλη και τις περιαστικές περιοχές της. Παράλληλα, όμως, η εφημερίδα πολλάκις αναγνώρισε το έργο του δημάρχου και των συνεργατών του, σχολιάζοντας μάλιστα ότι σε δύσκολους καιρούς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έκανε ορισμένα σημαντικά πράγματα για τον τόπο μας.

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ, λοιπόν, στην προεκλογική περίοδο, απόφαση συνειδητή μας ήταν μία και μόνο. Ισότιμη προβολή της προεκλογικής δραστηριότητας των υποψηφίων δημάρχων και στα Χανιά και σε όλους τους Δήμους του Νομού.

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ αυτής της προεκλογικής περιόδου όμως, ο δήμαρχος, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, παρουσίαζε έργα, μελέτες, έκανε εκδηλώσεις. Ολα αυτά δεν μπορούσαμε εμείς να τα αντιμετωπίσουμε ως προεκλογική δραστηριότητα, λόγω της θεσμικής θέσης του κ. Σκουλάκη. Αυτό το αφήσαμε στην κρίση του αναγνωστικού κοινού.

ΜΟΙΡΑΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ, οι συνυποψήφιοί του ήταν αυτοί που είχαν λιγότερες ευκαιρίες προβολής. Ούτε εγκαίνια μπορούσαν να κάνουν, ούτε να ανακοινώσουν σχέδια και μελέτες. Ουδέποτε σχολίασε η εφημερίδα στην προεκλογική περίοδο αρνητικά τον δήμαρχο και το επιτελείο του. Επιστολές αναγνωστών και απόψεις συνεργατών δημοσιεύτηκαν. Αλλες υπέρ της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, άλλες με κριτική στάση. Δεν μπήκαμε σε διαδικασία να λογοκρίναμε όσους δεν… λιβάνιζαν τον δήμαρχο. Αυτή η πρακτική είναι ξένη για τα “Χανιώτικα νέα” και την ιστορία τους.

ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ στοιχεία προς ενημέρωση του περιβάλλοντος του κ. Σκουλάκη. Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου τα “Χ.Ν.” δημοσίευσαν μία και μόνο δημοσκόπηση. Επιστημονικά τεκμηριωμένη, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

ΕΚΤΟΤΕ ΠΟΛΛΕΣ δημοσκοπήσεις πέρασαν από τα χέρια μας. Ολες έδειχναν ότι στον δεύτερο γύρο το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό που έβγαλε η κάλπη της περασμένης Κυριακής. Την άνετη δηλαδή επικράτηση του κ. Βάμβουκα. Καμία δεν δημοσιεύσαμε, μη θέλοντας να δημιουργήσουμε παρεξηγήσεις και κακόβουλους συνειρμούς.

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ δε πριν τις εκλογές του δευτέρου γύρου, ζητήσαμε κοινή συνέντευξη (debate) από τους δύο διεκδικητές του Δήμου Χανίων. Ο κ. Σκουλάκης μας ενημέρωσε ότι είχε «βεβαρημένο πρόγραμμα» και δεν προλάβαινε. Θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε μόνο συνέντευξη του κ. Βάμβουκα. Και πάλι δεν το κάναμε, μη θέλοντας να δημιουργήσουμε εντυπώσεις.

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ στο βράδυ της Κυριακής, το “ευχαριστώ” από τον απερχόμενο δήμαρχο και το περιβάλλον του ήταν η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά απέναντι στον δημοσιογράφο μας και τα κουτσομπολιά από το περιβάλλον του.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ, λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Ο κ. Σκουλάκης έχει τη δική του ιστορία στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία. Αντίστοιχα, ετούτη η εφημερίδα έχει τη δική της πορεία, τις δικές της καταβολές. Και όλοι κρινόμαστε από τις συμπεριφορές, τα γραφόμενα και τα λεγόμενά μας.

Τα “Χανιώτικα νέα”

2 Comments

  1. Ο άντρας φαίνεται από το πως θα σηκωθεί, κύριε πολιτικέ του χτες. Δεν είστε κάτι πολύ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για να σας βλέπουν όλη την ώρα. Χαίρομαι… Χάσατε!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες