Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

“Μεταμνημονιακή” εποχή

Προειδοποιητικές συστάσεις για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες και τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, λίγες μέρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τις δηλώσεις τού πρωθυπουργού αλλά και κυβερνητικών στελεχών περί μη μείωσης των συντάξεων και αύξησης του κατώτατου μισθού.
Βρυξέλλες και Γερμανία, επιμένουν ότι η  ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, προσπαθώντας έτσι να οριοθετήσουν την ατζέντα των συζητήσεων εν όψει του Eurogroup της 7ης Σεπτεμβρίου αλλά και της επίσκεψης των θεσμών στην Αθήνα.
Μπορεί, λοιπόν, όλοι να απονέμουν εύσημα για την έξοδο της χώρας από την αυστηρή επιτήρηση και τα μνημόνια, ωστόσο η “μεταμνημονιακή” εποχή, δεν ξεκινά και μέσα σε μία “ωραία ατμόσφαιρα”.
Διότι, η Ελλάδα μπορεί να μην βρίσκεται πλέον σε πρόγραμμα και να στηρίζεται στα πόδια της, όμως, υπάρχει και η “μεταμνημονιακή εποπτεία”, με το Eurogroup της Παρασκευής να λαμβάνει τις αποφάσεις του για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η πρώτη (μετά τα μνημόνια) αξιολόγηση.
Και αμέσως μετά, ας ετοιμαστούμε να καλωσορίσουμε -ξανά- τους θεσμούς!!!!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα