Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Μετά τις εκπτώσεις τι;

Κύριε διευθυντά,

τελείωσαν οι εκπτώσεις… ή συμπτώσεις… ή μεταπτώσεις;

Η περίοδος των εκπτώσεων είναι σημαντική για όλους εμπόρους και καταναλωτές. Οι μεν έμποροι πουλούν παλιό εμπόρευμα και εισπράττοντας χρήμα το ανανεώνουν, οι δε καταναλωτές με λίγα χρήματα αγοράζουν τα απαραίτητα είδη ρουχισμού και υπόδησης.

Προ ετών αγόρασα ένα καλοκαιρινό παντελόνι με 68,90 ευρώ. Αμφιβάλλω αν το ύφασμά του ήταν βάρους 1 κιλού. Έλεγα στο φίλο μου τον Μπάμπη (καθηγητή). Αυτό συμβαίνει στις εκπτώσεις;

Υπάρχουν και ορισμένα καταστήματα που κάνουν σημαντικές εκπτώσεις και μάλιστα σε αξιόλογα εμπορεύματα από πλευράς ποιότητας. Πρέπει να γυρίσεις όλη την αγορά για να βρεις κάποια απ’ αυτά που ν’ ανήκουν στις… συμπτώσεις.

Υπάρχουν και μερικοί έμποροι, ευτυχώς πολλοί λίγοι που αν δεν είσαι παρατηρητικός και με ισχυρή μνήμη στην προεκπτωτική περίοδο, ανεβάζουν τις τιμές για να τις χαμηλώσουν στις εκπτώσεις.

Τότε την έπαθες γιατί βρέθηκες στις… μεταπτώσεις.

Είμαστε απ’ τις ομορφότερες πόλεις, άκρως τουριστική και θα ωφεληθούμε αν έχουμε λογικές τιμές. Ο κ. Κορκίδης του Εμπορίου Ελλάδας, προ ετών στα Χανιά είχε πει: Μια τιμή χαμηλή τιμή.

Έτσι δεν θα φεύγουν πολλοί από εμάς για την Αθήνα λέγοντας: Με αρκετά ψώνια και ποιοτικά θα βγάλω τα έξοδά μου και θα μου μείνουν και χρήματα, αφού «απού γυρεύει τα πολλά, χάνει και τα λίγα».

Ιωάννης Καμηλάκης
συν/χος διδάσκαλος

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες