Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

ΜέΡΑ25: Πολεμικό διάγγελμα χωρίς όπλα για την άμυνα του πληθυσμού

«Το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού περιείχε έξι φορές τη λέξη «πόλεμος» και αμέτρητες φορές παράγωγα όπως «μάχη» «θυσίες» «εφόδια» «πολεμική οικονομία» «πειθαρχημένοι στρατιώτες». Για στρατηγό που πάει σε πόλεμο, ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε τραγικά, ανεπίτρεπτα και αναντίστοιχα άοπλος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 και τονίζει πως «δεν αρκούν απλώς οι αναβολές πληρωμής φόρων, δόσεων και εισφορών, αλλά κούρεμά τους. Δεν αρκεί επίσης η “μερική καταβολή μισθών από το κράτος” καθώς απαιτείται εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους πολίτες εργαζόμενους και μη, ειδικά σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. Τα 2 δις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι σαφές πως δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται πως «χρειάζονται τουλάχιστον 3,6 δις ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα όπως έχει προτείνει το ΜέΡΑ25 με τα 7+1 μέτρα του, ΑΜΕΣΑ και χωρίς καμία χρονοκαθυστέρηση. Κάθε μέρα που περνά, απλώς αυξάνει το λογαριασμό».

Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δείξει την ίδια γενναιότητα που ζητάει απ’ τους πολίτες. Έκανε ήδη το πρώτο βήμα: είναι γενναίο να παραδέχεται στην πράξη την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων δογμάτων που είχαν οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας σε κατάσταση που δεν μπορούσε να εγγυηθεί την πρόσβαση των πολιτών σε αξιοπρεπείς και εξοπλισμένες δημόσιες δομές υγείας. Απαιτούσε πραγματικό θάρρος να παραδεχτεί, κόντρα στην ιδεολογία του, ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τις αγορές και η υγεία των πολιτών πάνω από τους αριθμούς και την οικονομία. Ήρθε η ώρα, όμως, να επιστρατεύσει αυτό το πνεύμα γενναιότητας και στην υιοθέτηση των όπλων που απαιτεί η ίδια η αναμέτρηση.
Κ. Μητσοτάκη, επειδή διαβάζουμε για την έλλειψη των αντιδραστήρων και την πρόθεση του ΕΟΔΥ να κάνει απευθείας αναθέσεις γι αυτό σε ιδιωτικές κλινικές, δείτε το παράδειγμα της Ισπανίας όπου κρατικοποιούνται όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία, ώστε να προχωρήσετε σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών που υπάρχουν ακόμα αποθέματα για να μπορούν να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι της νόσου. Το αόρατο χέρι της αγοράς μπορεί να σας κάνει νεύμα αποδοκιμασίας. Η πατρίδα όμως θα σας ευγνωμονεί»

2 Comments

  1. Ο Βαρουφάκης έχει σαφώς λεφτόδεντρο που δεν το έχει ο Μητσοτάκης. Τι λίγος που είναι τελικά αυτός ο τύπος που κόντεψε να μας βγάλει από την Ευρώπη, τι θα γινόμασταν τώρα εκτός Ευρώπης, με τους Τούρκους να μας πολιορκούν και τον κορωνοϊό να τρώει την οικονομία μας; Την ώρα που γίνεται ένας κοινός αγώνας που μας θέλει όλους ενωμένους, αυτός διχάζει. Ένας πραγματικός νάνος, στην κυριολεξία και μεταφορικά, δίπλα στον πραγματικό ηγέτη Μητσοτάκη

  2. Εκμεταλλεύεται και τις λέξεις ο Βαρουφάκης: πόλεμος. Τάχα πολεμοχαρής ο Μητσοτάκης. Έναν θανατηφόρο ιό καταπολεμά άνθρωπε μου για να σώσει ανθρώπους και όχι για να τους σκοτώσει όπως στους πολέμους που εννοείς εσύ. Μετά, εκμεταλλεύεσαι και αυτή την ανθρώπινη τραγωδία για να κάνεις ιδεολογική επίδειξη. Ντροπή και πάλι ντροπή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες