Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Μελέτη για τη λίθινη γέφυρα του Κερίτη

To ποσό των 851.000 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης για το έργο “Αποκατάσταση της λίθινης γέφυρας του ποταμού Κερίτη του Δήμου Πλατανιά” δέσμευσε το Υπουργείο Υποδομών.

Η μελέτη θα δοθεί με τη διαδικασία της ανάθεσης σε τεχνικές εταιρείες προκειμένου να την εκπονήσουν.
Με βάση την απόφαση του Υπουργείου «η μελέτη αποκατάστασης της λίθινης γέφυρας του ποταμού Κερίτη έχει αντικείμενο την άρση της ετοιμορροπίας και την αποκατάσταση, στην προ της κατάρρευσης μορφή, της Ιστορικής γέφυρας που επλήγη κατά την διάρκεια της πλημμύρας της 25ης Φεβρουαρίου 2019, καθώς επίσης και την διευθέτηση της κοίτης του Κερίτη Ποταμού ώστε να εξασφαλίζεται στο μέλλον η παροχή πλημμύρας Η μελέτη θα εκπονηθεί σε τρία στάδια (πρόδρομες εργασίες, στάδιο προμελέτης και στάδιο οριστικής μελέτης)».
Κληθείς από τα “Χ.ν.” να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης επισήμανε πως «χαίρομαι που οι παρεμβάσεις μας όλο αυτό το διάστημα έφεραν αυτό το αποτέλεσμα και είχαμε επιτέλους την απόφαση αυτή του υπουργείου. Συνεχίζουμε ωστόσο να αγωνιούμε και να ζητάμε να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι πρόδρομες εργασίες που αφορούν το εναπομείναντα τμήμα της γέφυρας. Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στήριξη τους τμήματος αυτός της γέφυρας καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να το χάσουμε».
Το Υπουργείο αναθέτει στη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών το ρόλο της Διευθύνουσας Υπηρεσία στην παρακολούθηση της εξέλιξης της μελέτης.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα