21.4 C
Chania
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025

Μεϊμαράκης: Θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την Χρυσή Αυγή

Τη διαβεβαίωση ότι η Βουλή θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία επί των αιτήσεων άρσης της βουλευτικής ασυλίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δίνει ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με επιστολή του προς τις ανακρίτριες του Εφετείου Αθηνών κυρίες Κλάπα – Χριστοδουλέα Ιωάννα και Δημητροπούλου – Ανδρεάδου Μαρία.

Από την επιστολή δεν προκύπτει αν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει πως όταν η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της (σ.σ. θα υπάρξει διακοπή εργασιών της ολομέλειας ενόψει των εκλογών) αναστέλλεται η προθεσμία για την απόφαση του Σώματος.

Σε απάντηση της επιστολής που είχαν αποστείλει οι ανακρίτριες, ο κ. Μεϊμαράκης διαβεβαιώνει ότι η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανα αυτής εξετάζουν το οικείο αίτημα χορηγήσεως ή μη αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία.

Όπως, ωστόσο, επισημαίνει «το αίτημα αφορά σε μεγάλο αριθμό βουλευτών, η δε κοινοβουλευτική διαδικασία αποτελείται από πλείονα στάδια, στα οποία περιλαμβάνεται η ενημέρωση των εμπλεκόμενων βουλευτών, η γνωμοδοτική παρεμβολή κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία σημειωτέον χρειάστηκε να προβεί σε ακρόαση βουλευτών εκτός του χώρου του Κοινοβουλίου, κλπ.» και ότι «η εξέταση του ζητήματος ενώπιον της Ολομέλειας, για ένα έκαστο των βουλευτών, αποτελεί το τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα