Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών (video)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά η απεργία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση.

Οι συγκεντρωμένοι – μετά τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν από τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους – κατέβηκαν στο δρόμο και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην πορεία κυριάρχησαν συνθήματα υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης και εναντίον της κυβέρνησης. Μπροστά στο δημαρχείο Χανίων μαθητές άναψαν καπνογόνο που λίγο αργότερα έσβησαν. Στη συνέχεια μέσω της οδού Δημοκρατίας η πορεία έφτασε στην πλατεία Δικαστηρίων και από εκεί κατέληξε στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 90% στα Χανιά, ενώ στη πορεία μετείχαν 1000 και πλέον άτομα.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως), καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων, να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων, να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά.

1 Comment

  1. ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΕΣ ΟΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ -1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ?

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες