Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Μεγάλη η προσφορά του Ερυθρού Σταυρού και στα Χανιά

Δράση ενημέρωσης σήμερα στην παλιά πόλη

Ένα δείγμα της μεγάλης προσφοράς του Ερυθρού Σταυρού και στα Χανιά θα μπορούν να δουν οι πολίτες που σήμερα το απόγευμα θα βρεθούν στην παλιά πόλη. Γιορτάζοντας τα 146 έτη από την ίδρυσή του, έτη προσφοράς σε κάθε άνθρωπο, ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός θα λειτουργήσει δύο περίπτερα στην πλατεία του Ι.Ν. των Εισοδείων και την αρχή της Χάληδων (έξω από την Alpha Bank) από τις 7 το απόγευμα έως τις 10.30 το βράδυ. Στα περίπτερα εθελοντές θα ενημερώνουν του πολίτες για τη δράση του Ε.Σ. με φυλλάδια, θα δίνουν πληροφορίες, θα μετρούν το ζάχαρο και την πίεση σε όσους το επιθυμούν και θα δέχονται αιτήσεις για δωρεά μυελού των οστών.
«Στόχος της δράσης μας αυτής είναι η προσέλκυση εθελοντών στις τάξεις μας. Ο Ερυθρός Σταυρός είναι το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό κίνημα παγκοσμίως και στην Ελλάδα ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου του 1877 με πρώτο πρόεδρο των συμπατριώτη μας Μάρκο Ρενιέρη από τα Παλαιά Ρούματα» δήλωσε στα “Χ.ν.” ο πρόεδρος Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων κ. Στέλιος Μ. Καλαϊτζάκης.
Βασικός στόχος του Ερυθρού Σταυρού ήταν και παραμένει «η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, μέσα από την εθελοντική προσφορά των μελών μας στη χώρα μας και όχι μόνο. Να θυμίσουμε τις πρόσφατες δράσεις μας για τους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας, για τους ανθρώπους από την Ουκρανία κτλπ.» ανέφερε ο κ. Καλαϊτζάκης.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο Ερυθρός Σταυρός στα Χανιά μεταξύ άλλων:
• Έχει μια συνεχή δράση που περιλαμβάνει την προληπτική θεραπευτική με τη συνεχή διοργάνωση εκμάθησης πρώτων βοηθειών. «Σε αυτό το επίπεδο έχουμε φτάσει “ταβάνι” έχουμε πάρα πολύ κόσμο που τον εκπαιδεύουμε στις πρώτες βοήθειες» εξήγησε ο κ. Καλαι Καλαϊτζάκης τζάκης.
• Υγειονομικές καλύψεις σε εκδηλώσεις που μαζεύεται κόσμος, μια πολύ σημαντική προσφορά που εκτιμάτε από τους διοργανωτές.
• Προσφορές τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.
• Υλική και ηθική στήριξη όλων των συνανθρώπων μας, πρωτοβουλίες για τους αστέγους κα.
• Συμμετοχή σε διασώσεις ανθρώπων που έχουν χαθεί, έχουν τραυματιστεί, αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Η δράση του τοπικού Ερυθρού Σταυρού έχει αναγνωριστεί από την τοπική κοινωνία που βλέπει ότι οι προσφορές της προς αυτόν έχουν αντίκρισμα, “πιάνουν τόπο”.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την αναγνώριση των συνανθρώπων μας στις προσπάθειες μας όλα αυτά τα χρόνια και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι προσεγγίζουμε νέους εθελοντές. Το 2023 έχουμε βγάλει δύο σειρές εθελοντών, μια των εθελοντών υγείας και μια των Σαμαρειτών και στοχεύουμε και σε μια τρίτη σειρά εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας!» καταλήγει ο κ. Καλαϊτζάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα