Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Μεγάλες καταστροφές με την πρώτη κακοκαιρία στα Χανιά (φωτ.)

Μεγάλες καταστροφές δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Σελίνου το βράδυ της Κυριακής από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.
Πλημμυρισμένα σπίτια και κατεστραμμένες θερμοκηπιακές μονάδες, καταπτώσεις βράχων, αποκλεισμένα χωριά συνθέτουν το σκηνικό στην περιοχή με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου να αναφέρει στα “Χ.ν.” χαρακτηριστικά πως εικόνα είναι αντίστοιχη με την κακοκαιρία που έπληξε τον νομό Χανίων τον περασμένο Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τον κ. Περρράκη, αποκλεισμένα παραμένουν τα χωριά Βουτάς, Σαρακίνα και Σκλαβοπούλα ενώ το βράδυ της Κυριακής από τα χωριά Μουστάκο και Βοθιανά απεγκλωβίστηκαν 4 πολίτες.
Οι οδηγοί που κινούνται από Παλαιόχωρα προς Κουντούρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η κίνηση γίνεται με δυσκολία.

ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν και στην Κίσσαμο. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής κ. Γιώργο Μυλωνάκη, προβλήματα παρουσιάστηκαν σε όλο το οδικό δίκτυο, στους πρώην δήμους Ιναχωρίου και Μυθήμνης και αυτή την ώρα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Νομίζω ότι πρέπει να επισημανθεί και το γεγονός, ότι η κακοκαιρία (χαλαζόπτωση) έπλειξε σοβαρά τους ελαιοπαραγωγούς των περιοχών Δ Σελινου, (Σαρακίνα, Σκλαβοπόύλα, Βουτά Μουστάκο κλπ) καθώς έπεσε πάνω από 80% του ελαιοκάρπου πριν ολοκληρωθεί το στρώσιμο των ελαιόδικτων. Το μέγεθος της καταστροφής είναι ανυπολόγιστο, αν λάβουμε υπόψη ότι στη συγκεκριμένοι περιοχή ευδοκιμεί η ποικιλία της τσουνάτης ελιάς, οπού καρποφορεί μία φορά στα δύο χρόνια και φέτος ήταν η χρονιά της καρποφορίας.Επίσης οι ελιές που έπεσαν στα δίκτυα, θα έχουν ελάχιστη παραγωγή ελαιολάδου καθώς οι ελιές δεν έχουν “λαδώσει ” ακόμα, όπως και ότι ο ελάχιστος εναπομείναν καρπός στα δέντρα, θα πέσει με το πρώτο αεράκι.Όσα αφορά τις πληγές στα δέντρα από τη χαλαζόπτωση θα μας προβληματίσουν στο άμεσο μέλλον.Ευχαριστώ πολύ τα Χανιώτικα Νέα για τη φιλοξενία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα