Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Με το πιστόλι στον κρόταφο

Κύριε Διευθυντά,

Είμαστε οι μάχιμοι υγειονομικοί που από την αρχή ήμασταν στις επάλξεις ακόμη και με ελλιπή μέτρα αυτοπροστασίας, γιατί δεν υπήρχαν για όλους.

Είμαστε αυτοί που χειροκρότησες και ενθάρρυνες, όταν μας έβλεπες να αγωνιζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ύπνο, χωρίς άδειες.

Είμαστε αυτοί που πλέον, βρίσκονται υπό καθεστώς απομόνωσης, περιθωριοποίησης, προσβολής, αποκλεισμού, απειλής και εκβιάζονται με αναστολή άνευ αποδοχών.

Είμαστε πραγματικοί άνθρωποι με ανάγκες και οικογένειες, δεν είμαστε αριθμοί σε χαρτιά που έτσι απλά μπορούν να αντικατασταθούν.

Είμαστε αυτοί που απειλούμαστε πλέον με φυσική εξόντωση, με οικονομικό στραγγαλισμό κατά παράβαση των από χρόνια κατοχυρωμένων δικαιωμάτων στην εργασία, στον αυτοπροσδιορισμό και στην αυτοδιάθεση του σώματός μας σε ιατρικές πράξεις.

Είμαστε εμείς που ως επαγγελματίες υγείας δεν λάβαμε καμία σαφή και επιστημονική ενημέρωση, γραπτή ή προφορική, αλλά η ενημέρωση έγινε από τα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών με τις γνωστές αντιφάσεις, ανακρίβειες και παλινωδίες από τα στόματα των ειδικών και μη και των δημοσιογράφων. Παρ όλα αυτά, είμαστε εμείς που πάντα, αλλά και τώρα μέσα σ’ αυτήν την παν-δημία, κληθήκαμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να ξεπεράσουμε τους προσωπικούς μας φόβους και να σταθούμε επάξια στο έργο μας, υπηρετώντας τον άνθρωπο.

Είμαστε αυτοί που στη συνεχεία είδαμε εμβολιασμένους συναδέλφους και ασθενείς να νοσούν και να μεταδίδουν και αναρωτιόμαστε αν είναι κακό που παραμείναμε υγιείς όλο αυτόν τον καιρό.

Είμαστε αυτοί που απορούν γιατί πρέπει να είναι ένα εμβόλιο υποχρεωτικό, που μέχρι και σήμερα παραλείπει εμπιστευτικές πληροφορίες, έχει προσωρινή άδεια, που δεν καλύπτει από τη νόσηση και τη μετάδοση και που ήδη μέσα στους πρώτους 8 μήνες, εμφανίζει παρενέργειες που ακόμα μελετούνται.

Είμαστε αυτοί που έχουμε εμβολιαστεί στο παρελθόν αρκετές φορές με δοκιμασμένα εμβόλια, τα οποία έχουν αποδείξει την ωφελιμότητά τους. Συνεπώς, δεν είμαστε κατά των εμβολίων, ναι υπάρχουν εμβόλια που δίνουν πλήρη ανοσοποίηση και προστατεύουν πραγματικά, που έχουν δοκιμαστεί για χρόνια, όχι που είναι σε πειραματικό στάδιο με αποδέκτες εμάς στη θέση των πειραματόζωων και χωρίς τη δυνατότητα επίτευξης ανοσίας συνόλου.

Είμαστε εμείς που αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί η πολιτεία προσπαθεί εμμονικά να επιβάλει έναν καθολικό εμβολιασμό (με απώτερο στόχο τα παιδιά μας), χωρίς να ενδιαφέρεται για εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της παρούσης κατάστασης.

Είμαστε εμείς που αδυνατούμε να κατανοήσουμε την επαναλαμβανομένη φίμωσή μας έναντι ενός υγιούς διάλογου. Η πίεση που μας ασκείται είναι ασύλληπτη για ανθρώπινες αντοχές.

Είμαστε εμείς που την 1η Σεπτεμβρίου μας εξοντώνουν… μας παύουν τον μισθό μας με το πιστόλι στον κρόταφο, με θέμα: «ή το μπράτσο σου ή στον δρόμο!». Οχι, δεν είναι καταγγελία, είναι η κραυγή και η απόγνωσή μας που λέει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Χρειάζεται να ακουστούμε και ο κόσμος να πάψει επιτέλους να εθελοτυφλεί και να κοιμάται, γιατί πολύ απλά σήμερα είμαι εγώ… και αύριο στη θέση μου θα είσαι εσύ… και τότε θα έχεις το δικαίωμα να πεις όχι;

Ζητάμε τη στήριξη σου, είτε είσαι εμβολιασμένος είτε όχι, στον αγώνα που κάνουμε για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας. Είμαστε συνθλιμμένοι… εξουθενωμένοι, πάρα πολύ θυμωμένοι σε στιγμές, αλλά παραμένουμε πάντα εδώ, στο πλάι σου!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,

31/8/21 ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

Εκ μέρους Επιτροπών Αγώνα Υγειονομικών νομού
Νεκτάριος Παχουδάκης
Πρόεδρος Συλλογου Εργαζομένων Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

9 Comments

 1. Όλα αυτά που γράφετε είναι σε αντίθεση με αυτά που λέει η επιστήμη, μην περιμένετε λοιπόν καμία συμπαράσταση, είναι απόλυτα σωστό που σας στέλνουν σπίτι, το επάγγελμα σας είναι να σώζετε ζωές και όχι να τις βάζετε σε κίνδυνο.

  • Ποια επιστήμη αγαπητέ; Η επιστήμη των τηλεμαντανων; Γιατί υπάρχει και άλλη επιστήμη, χιλιάδων γιατρών ανά των κόσμο, οι οποίοι με πραγματικά επιστημονικά επιχειρήματα αποδεικνύουν τα αντίθετα….
   Με τι στοιχεία στηρίζετε το ότι θέτουν τη ζωή των ασθενών σε κίνδυνο; Ένα χρόνο τώρα που τους νοσηλευαν ανεμβολιαστοι δεν έθεταν τις ζωές τους σε κίνδυνο;
   Έλεος με την εγκληματική ασχετοσυνη επιτέλους!!!!

   • Αξιότιμε κύριε,δεν θα μπώ στην ουσία των όσων γράφετε την άποψη την έχω καταθέσει παρακάτω.Αυτό που βγάζει μάτι είναι ο τρόπος που απαντάτε στον κ.Καγιά!!!!!Βγάλτε την κουκούλα,πείτε με παρρησία την γνώμη σας , θεωρώ ότι η εποχή των κουκουλοφόρων δοσίλογων που ως δειλά ερπετά έδειχναν με το δάχτυλο τους πατριώτες στο ναζιστοφασισταριό έχει περάσει ανεπιστρεπτί……Με εκτίμηση

 2. Το κείμενο σας δίνει μια καθαρή εικόνα αυτών που βιώνετε!
  Θέλω να σας συμπαρασταθώ αλλά πάλι σκέφτομαι ότι οι ΜΕΘ είναι γεμάτες ανεμβολίαστους!
  Η αντιμετώπιση σας,οπως και να είναι,δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνει διακοπή αποδοχών!

  • Αγαπητέ Μιχάλη, δεν είναι ανάγκη να βιώνουν αυτά που λες πως βιώνουν, μια βελονιά και όλα καλά, τι το καλύτερο έχουν δηλαδή αυτοί από εμάς που εμβολιαστήκαμε να προστατέψουν από τον εμβολιασμό; Αυτό που λες, να μην εμβολιάζονται, να κάθονται σπίτι και να πληρώνονται ελπίζω να το λες ειρωνικά, δηλαδή θα ζει ο καθένας την παράνοια του και θα του την πληρώνουν οι άλλοι; Ε μετά όλοι θα πουν me too.

   • Γιώργο σε χαιρετώ, συμπολίτες μας συσπειρώνονται ενάντια στα εμβόλια για διάφορους λόγους! Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να φύγουν από το σύστημα υγείας γιατί αυτό θα καταρεύσει!
    Στην ουσία το σχόλιο του ήταν προτροπή εμβολιασμού χωρίς όμως ολική περικοπή μισθών γιατί δαμόκλειος σπάθη δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα μαςι

    • Μιχάλη, δεν ξέρω που βλέπεις προτροπή για εμβολιασμό. Προσωπικά επίσης φοβόμουν το εμβόλιο, δεν έκανα ποτέ εμβόλια, δεν παίρνω ποτέ φάρμακα ούτε καν Ντεπόν, ούτε τον κορωνοϊό φοβόμουν για τον εαυτό μου γιατί έχω να κρυολογήσω ή να αρρωστήσω από τα παιδικά μου χρόνια. Έκανα όμως το εμβόλιο από καθαρά κοινωνική συνεισφορά, θα ντρεπόμουν να λέω εγώ φοβάμαι αλλά κάνετε το εσείς, στην ουσία όμως αυτό λένε αυτοί που δεν εμβολιάζονται και βγαίνουν και μας ζητούν δημόσια και τα ρέστα. Καμία κατανόηση λοιπόν. Να μην θέλει κάποιος να συνεισφέρει σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης μιας μάστιγας της ανθρωπότητας, έστω ξεπερνώντας τον φόβο του όπως οι περισσότεροι από εμάς, και να ζητάει ως αμοιβή πληρωμένη άδεια επ αορίστου είναι ένα από τα πιο παράλογα που έχω ακούσει στη ζωή μου. Άλλωστε, δεν πιστεύω πως φοβάται ο κύριος αυτός, ο φόβος εκφράζεται πάντα με λίγα προσωπικά λόγια και όχι με φλυαρίες και ανυπόστατες ανοησίες, αντιγραφή από το στόμα του επικίνδυνου Πολάκη.

     • Γιώργο είμαι υπέρ του εμβολιασμού και το αρχικό μου σχόλιο στην ουσία ήταν προτροπή στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν! Διαφωνώ όμως με την πλήρη περικοπή μισθού η απόλυση γιατί αφενός το νοσοκομειακό σύστημα θα καταρεύσει αφετέρου αυτοί οι άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο!
      Για μένα το θέμα αυτό δεν είναι πολιτικό!
      Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να πιστεύουν οτιδήποτε και να εκτελούν ωστόσο ευσυνείδητα την υπηρεσία τους!

 3. Διαβάζοντας την ανακοίνωση άρχισα να αναρωτιέμαι αν πιστεύετε ότι οι πολίτες των Χανίων ζουν σ΄ένα παράλληλο σύμπαν ,έχουν τυφλωθεί ,έχουν κουφαθεί και δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν μαθαίνουν τις εξελίξεις στον πλανήτη.Ξεχνάτε επίσης ότι πολλοί από εμάς έχουν συγγενικά η φιλικά τους πρόσωπα ιατρούς που υπηρετούν την επιστήμη τους σε μεγάλες πανεπιστημιακές κλινικές στην Ελλάδα η στο εξωτερικό, με τεράστιο ερευνητικό έργο. Το εμπόριο σανού στην εποχή μας είναι αδύνατον σε ένα τόσο σοβαρό θέμα,ειδικά όταν έρχεται σε σύγκρουση με την ιατρική επιστήμη και τα επιτεύγματα της.Μεταξύ της επιστήμης και δακρύβρεχτης πολυλογίας οι πολίτες πάντα θα επιλέγουν την επιστημονική γνώση. ΄Ετσι κι αλλιώς δική σας απόφαση είναι το τι θα συμβεί,μπορείται εύκολα να αλλάξετε τον ρου των γεγονότων…..

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα