Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Με τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια Ξύπνησε η βαθιά ψυχή του πατριωτισμού μας

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ

 

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Στο μεγάλο αυτό συλλαλητήριο της Αθήνας, η συμμετοχή μπορεί να μην ήταν 2 εκατομμύρια Έλληνες πατριώτες. Όμως, σ’ αυτό το συλλαλητήριο, συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος, ήταν σημαντική επίτευξη. Παρά το γεγονός των πολλών αποπροσανατολισμών και εκφοβισμών, για να παρεμποδιστεί η πραγμάτωσή του.
Αυτοί οι οργανωμένοι παρεμποδισμοί εντάθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες.
Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή, βράδυ αντιεξουσιαστές βάψανε με κόκκινα και μαύρα χρώματα τις εξώπορτες και εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας του Μίκη Θεοδωράκη.
Όμως, για την παρεμπόδιση συμμετοχής των πολιτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας υπήρξαν αμέτρητοι εκφοβισμού. Αλλά και μία συνεχής αποπροσανατολιστική προπαγάνδα για επεισόδια κατά τη διάρκειά του όσο και προ και μετά το συλλαλητήριο. Όπως έγινε με τη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στα προπύλαια του Πανεπιστημίου. Με αποτέλεσμα να παρεμποδιστεί η ροή των πολιτών Πλατεία Συντάγματος.

ΜΕ ΠΕΡΙΓΕΛΑΣΜΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΡΩ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥΣ ΑΦΕΘΗΚΑΜΕ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ
Όμως, ούτε στο παρελθόν οι Ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και ιδίως η διπλωματική πλευρά δεν αγωνίστηκαν αποφασιστικά για να μη φθάσουμε – για το μείζων αυτό θέμα – στην έσχατη αποδυνάμωσή μας ως Έλληνες για διεκδίκηση της ουσιαστικής ελληνικής δικαίωσης.
Τόσο για το θέμα των Σκοπίων και παράλληλα και για το θέμα της οικονομικής μας κρίσης στην οποία εν παντί αφεθήκαμε ακάλυπτοι στα χέρια των Γερμανών ευρω-συν-εταίρων, που δεχτήκαμε τους περιγελασμούς, με εξευτελισμούς και κατηγορισμούς σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΜΑΧΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ
Χωρίς να δώσουμε τις μάχες όπως έπρεπε στα 25 χρόνια που πέρασαν. Με την μεθοδολογία και πράξεις που έπρεπε. Έτσι βρεθήκαμε τώρα σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, σαν λαός, που ήδη πρέπει να θεωρείται ενσκλαβωμένος, οικονομικά, πολιτικά, Γεωπολιτικά.
Έτσι και τώρα στο επιτυχημένο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, και στο προχθεσινό των Αθηνών, υπήρξε προσπάθεια αποτυχίας των.
Αλλά η μεγάλη αποτελεσματικότητα με βασικό ομιλητή τον Θεοδωράκη, η οποία ομιλία ενθουσίασε τα πλήθη άνοιξε νέους ορίζοντες για πατριωτική ενίσχυση

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Βέβαια, μίλησαν ο Μητροπολίτης Σύρου –Τήνου Δωρόθεος και ο καθηγητής-αγωνιστής, από την πρώτη ημέρα της μεγάλης κρίσης για την Ελλάδα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ και άλλοι. Όμως, αυτοί εκφράζουν το παρελθόν, που συνεχίζεται ως ΠΑΡΟΝ, και εν «ενδυνάμει» ως υψηλή προοπτική για πατριωτικό μέλλον.
Οι οποίες θα συνενώσουν το τριμερές Ελληνικό παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Μέσα σε μια νέα πραγματικότητα όπως διακήρυξε ο Θεοδωράκης στη συγκλονιστική ομιλία του. Ζητώντας πλειοψηφική κυβέρνηση.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ
Η ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ
ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Επίσης απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές, που έχουν το δικαίωμα να προκαλέσουν συζήτηση στη Βουλή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Προσθέτοντας ότι:
Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε σοβαρά προβλήματα τα οποία είναι δυνατον να μας επηρεάσουν για αρκετές δεκαετίες.
Όμως η διεκδίκηση και η υπεράσπιση των δικαίων του λαού δεν είναι εθνικισμός, αλλά ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ. Και η Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη από πατριώτες, και πρέπει ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μας να είμαστε πατριωτικά ενωμένοι.
Όμως, παρά τον ενωτικό λόγο του Μίκυ Θεοδωράκη ακόμα και στο συλλαλητήριο όπως αναφέρθηκε στο καναλι «το κόκκινο πορτοκάλι» υπήρξε σχέδιο οι αστυνομικές δυνάμεις να απωθούν το πλήθος των διαδηλωτών να μη γεμίσουν την πλατεία Συντάγματος.

ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ
Η έκκληση για ενότητα, πέρα από τις διαφορές μας, είναι εξαιρετικά σημαντική, με νέες προσεγγίσεις για αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί σε όλα τα επίπεδα των νέων κινδύνων που μας απειλούν άμεσα, τόσο από την τουρκική πλευρά – με τις καθημερινές προκλήσεις και απειλές του προέδρου Ερντογάν, όσο και από τα υπερκυρίαρχα σχέδια της νέας αμερικανικής γεωστρατηγικής του προέδρου ΤΡΑΜΠ.
Που μαζί με τις σκληρές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθούν το μεγάλο σχέδιο της ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ σε όλα τα Βαλκάνια, όπως έγινε με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας πριν χρόνια και τώρα ήρθε λέγουν διεθνείς ειδικοί, η σειρά της Ελλάδας, ΝοτιοΑλβανικά, Μακεδονικά, Θρακικά, Αγαιακά.

Η ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ
Εγώ, για όλα αυτά τα επίμαχα και εφιαλτικά, για την Μεγάλη Ελλάδα του Ελευθερίου Βενιζέλου έχω γράψει στα «Χανιώτικα Νέα» πολλά σχετικά κείμενα. Τα οποία τα παραμερίζουν οι δυσκολίες ζωής των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των Νέων μας που αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον.
Πέρα, όμως, και μέσα σε όλες αυτές τις οδυνηρές πραγματικότητες εμείς παρά την ανάγκη ενότητας είμαστε κομματικά διχασμένοι και αντιμαχόμενοι. Όπως, το ίδιο συμβαίνει στους μεγάλους θεσμούς της καταρρακωμένης πατρίδας μας η οποία τώρα απειλείται και εδαφικά.

Η ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
Αλλά όπως είμαστε διχασμένοι και βαθιά αλληλομισούμενοι σε καιρούς τόσο δύσκολους δεν επιτυγχάνουμε αντιμετώπιση και σωστή λύση για τα κρίσιμα εξωτερικά και εσωτερικά προβλήματα.
Παραμένουμε αλληλοκατηγορούμενοι, από τα αρχαία χρόνια, αλλά και από την εποχή του 1821 που καταλήξαμε να φυλακίσουμε τον Κολοκοτρώνη.
Τώρα όμως αυτό το ανεξάρτητο κράτος της Νέας Ελλάδας το φορτώσαμε χρέη και συνεχείς εξαρτήσεις από τους δανειστές. Για να αντιμετωπίζει χρεοκοπίες και οικονομικές ανελευθερίες, με οδυνηρές συνέπειες.
Τώρα όμως φθάσαμε, με ευρωπαϊκή ταυτότητα να έχουμε εκπωληθεί ολοκληρωτικά στους δανειστές, ενώ, η κρίση μας ως λαού και ως πατρίδας μεγαλώνει μέσα σε συνεχή αδιέξοδα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ
10 χρόνια ανάμεσα στην κλιμακούμενη εκπτώχευση και οικονομική εξουθένωση Ελλάδος Ελλήνων, φθάσαμε τώρα στο έσχατο σημείο της μη περαιτέρω αντοχής μας, αφού τα πάντα μας εκπλειστηριάζονται ακόμα και για ελάχιστο χρέος στο Δημόσιο. Ενώ, αγοράζονται ως επενδύσεις Μεγάλης αξίας που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές αξίες τους, όπως έγινε πριν λίγα χρόνια με τον αστέρα Βουλιαγμένης, το διαμάντι του Ελληνικού τουρισμού στο οποίο την δύσκολη ώρα, τώρα της Ελλάδας οι αραβό-τουρκοι ιδιοκτήτες ύψωσαν προκλητικά της τουρκική σημαία. Ενώ δίπλα υψώνεται υπέρογκο τουρκικό τζαμί. Για να είμαστε χωρίς δικά μας αεροδρόμια, λιμάνια, Δημόσιες επιχειρήσεις με συνεχείς εξευτελιστικής αξίας εξαγορασμούς και εκπλειστηριασμούς. Για να είμαστε πλέον καταναγκασμένοι και ανελεύθεροι μέσα στη χώρα μας. Όμως, με οργή απέναντι σ’ αυτή την τρομακτική αρπαγή, με αδιανόητους φορομπηχτισμούς, σε βάρος πάντων των ελλήνων, έχουμε φτάσει στην απόγνωση.

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΑΝΤΟΧΗΣ!
Τώρα όμως με την μεγάλη Σκοπιανή απειλή και τις Ατλαντο-Ευρωπαϊκές και τουρκικές μεγάλες προκλήσεις του Ερντογάν υπέρ των Σκοπίων τονώθηκε η πατριωτική μας συνείδηση με τα μεγάλα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα.
Ο κύριος ομιλητής και εμψυχωτής Μίκης Θεοδωράκης, του οποίου η αγωνιστική ομιλία του την Κυριακή στο Σύνταγμα εμψύχωσε το πλήθος των διαδηλωτών, μικρών και μεγάλων. Θύμησε τα παλιά τραγούδια του «Εμπρός στον ΑΓΩΝΑ». Τραγούδια που εμψύχωσαν τόσο ευεργετικά το λαό μας για απαντοχή στην αντιμετώπιση της νέας οικονομικής κατοχής.
Όμως η απαντοχή μας τώρα πρέπει να ενδυναμωθεί γιατί φαίνεται ότι δεν είναι εύκολο να κλείσει το θέμα τώρα, παρά τις φοβερές απειλές του Ερντογάν υπάρχουν και τα ενδιαφέροντα της Ρωσικής πλευράς που μπορεί να δημιουργήσουν μια νέα αντιμετώπιση της επίλυσης αυτού του σημαντικού θέματος για την Ελλάδα αλλά και για τα Βαλκάνια γιατί όπως δήλωσε και Σέρβος αξιωματούχος, πως ήταν λάθος η αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία, αν υπάρξει η νέα αυτή φάση θα πρέπει τώρα η διπλωματικές μας δραστηριότητες να έχουν μια αποφαστικότερη πολιτική έναντι όλων αυτών των νέων εξελίξεων

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες