Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Ματιές στον κόσμο

Γαλλία: Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Rima Abdul Malak επισκέπτεται τον χώρο ανοικοδόμησης του καθεδρικού ναού της Notre-Dame de Paris, στο Παρίσι. Λίγο περισσότερο από τρία χρόνια μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε αυτό το αριστούργημα της γοτθικής τέχνης στις 15 Απριλίου 2019, το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό για να τηρηθεί η προεδρική υπόσχεση για ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού σε 5 χρόνια.

Ινδονησία: Ένας οδοκαθαριστής διασχίζει το δρόμο στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Με βάση την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία της Ινδονησίας (BPS), ο πληθωρισμός της Ινδονησίας τον Ιούνιο “καλπάζει” με 4,35%. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί μόνο κατά 3,2% φέτος καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως.

Ιταλία: Άποψη του σχεδόν αποξηραμένου μακρύτερου ιταλικού ποταμού Po κοντά στη γέφυρα Bondeno, η οποία ενώνει τις περιοχές Veneto και Emilia Romagna, στο Ficarolo της Ιταλίας. Η Βόρεια Ιταλία είναι αντιμέτωπη με μια ξηρασία που ξεκίνησε το χειμώνα, με τις ανοιξιάτικες βροχές που δεν επαρκούσαν για να καλύψουν το κενό, ενώ ο περασμένος Μάιος είναι ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί εδώ και 19 χρόνια.

Ισπανία: Μια γυναίκα πυροσβέστης κοιτάζει την περιοχή που επλήγη από πυρκαγιά κοντά στον δήμο Castrelo de Mino, στη Γαλικία της Ισπανίας. Περίπου 28.000 εκτάρια εξακολουθούν να καίγονται σε διάφορες δασικές πυρκαγιές που είναι ενεργές στη Γαλικία.

Ελβετία: Ένας άνδρας στέκεται σε μια σπηλιά παγετώνων στον παγετώνα Sardona στο Vaettis της Ελβετίας. Ο παγετώνας που λιώνει αποκάλυψε τη σπηλιά.

Ταϊλάνδη: Ένας Ταϊλανδός ντυμένος στα κίτρινα κάνει ποδήλατο διακοσμημένο με βασιλικές σημαίες και φωτογραφίες στους βασιλικούς χώρους του Sanam Luang, έξω από το Μεγάλο Παλάτι στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδη. Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Maha Vajiralongkorn γιορτάζει τα 70ά του γενέθλια στις 28 Ιουλίου 2022.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα