Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Ματιές στην οθόνη των σινεμά της πόλης

Παιχνίδια Ζευγαριών (“Doubles Vies”)
Κομεντί, γαλλικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Ασαγιάς, με τους Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλιέτ Μπινός, Βενσάν Μακέιν, Πασκάλ Γκρεγκορί κ.ά.

Σεξ, ψέματα και λογοτεχνία διά χειρός του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Ολιβιέ Ασαγιάς (“Κάρλος”, “Μετά τον Μάη”), που εδώ θέλει να κάνει μία γουντιαλενική κομεντί, χωρίς να είναι βεβαίως ο Γούντι Άλεν. Η ταινία, που υπήρξε επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2018, διακρίνεται για τις χαριτωμένες στιγμές της, καθώς διαθέτει και ένα ευπρόσωπο καστ, του οποίου ηγείται η χαρισματική Ζιλιέτ Μπινός, αλλά και για τη γαλλική φλυαρία της, μιλώντας για θέματα όπως η κρίση των συζυγικών σχέσεων, τις απιστίες, και συνάμα για το εκδοτικό περιβάλλον, που συνεχώς μεταβάλλεται από τις νέες τεχνολογίες και το σύμπαν των σόσιαλ μίντια. Ο Ασαγιάς αναδεικνύει ως ένα βαθμό τα προβλήματα της σύγχρονης διανόησης στο Παρίσι, αλλά και όλα τα τεχνολογικά καλούδια που έχουν επηρεάσει το βιβλίο. Στα υπέρ αυτής της χλιαρής γαλλικής κομεντί και το συμπαθές φινάλε.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Ένας συγγραφέας δίνει το νέο του βιβλίο στον εκδότη του, αναμένοντας σχόλια. Το θέμα του βιβλίου είναι οι εξωσυζυγικές σχέσεις, μια εκ των οποίων αφορά τη σχέση ενός συγγραφέα με μια ηθοποιό, που τυχαίνει να είναι η γυναίκα του εκδότη… Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα με την εμφάνιση μιας φίλης του εκδότη, αλλά και από τις αλλαγές που συντελούνται στον εκδοτικό κόσμο, με τις νέες τεχνολογίες να ανατρέπουν τις ισορροπίες και διάφορες λογοτεχνικές αφηγήσεις να αντιγράφουν σε μεγάλο βαθμό την αληθινή ζωή των ηρώων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες