Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Mάθε γονέα… τρόπους

Απανωτά τα επεισόδια που αφορούν απειλές, τραμπουκισμούς κ.λπ σε βάρος εκπαιδευτικών και μάλιστα εντός του εργασιακού τους χώρου, μέσα στα σχολεία που ρόλο έχουν την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας!

Δεν υπάρχει λόγος να κατηγοριοποιήσω τώρα την “ιδιότητα” ή να μπει μια “ετικέτα” για εκείνους που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις!

Δεν υπάρχει λόγος να χαρακτηρίσουμε κανέναν για τις απόψεις του ή τις πεποιθήσεις του!

Ωστόσο, αυτός που τραμπουκίζει ορίζεται ως τραμπούκος· αυτοχαρακτηρίζεται από τις πράξεις του!

Δυστυχώς -στην περίπτωσή μας αναφερόμαστε σε προκλητικές ενέργειες που συμβαίνουν ενώπιον μικρών παιδιών τα οποία καθίστανται μάρτυρες της βίας και της αυθαιρεσίας εντός του υποτιθέμενου ασφαλούς περιβάλλοντος όπως είναι το Σχολείο τους!

Πρόκειται για καταστάσεις που δεν συνάδουν με την ουσία του σχολείου, όπου το παιδί μαθαίνει και παίρνει από τους καταρτισμένους δασκάλους όλα εκείνα τα εφόδια που θα το βοηθήσουν!

Αναφορικά με την έξαρση της τραμπουκιστικής αυτής τάσης από γονείς, οι οποίοι πλέον δεν ελέγχονται, έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να μας θορυβήσει και οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα “τείχος ασφαλείας”, για τις παιδικές ψυχές!

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι στο σχολείο στέλνουμε τα παιδιά μας για να ακολουθήσουν την εκπαίδευση που τους παρέχεται!

Οφείλουμε δε να σεβόμαστε τους δασκάλους τους, τα παιδιά μας, τον ίδιο μας τον εαυτό!

Όλα τα άλλα είναι μη αποδεκτά, απαράδεκτα· ο ορισμός της ζούγκλας!

2 Comments

  1. Αξιότιμε κύριε, έχετε απόλυτο δίκιο όταν λέτε ότι το στοίχημα για την πορεία της κοινωνίας και της χώρας μας γενικώτερα θα κερδηθεί στα σχολεία.Η εκπαίδευση σαν θεσμός πρέπει να θωρακίζεται από τους πάντες και να μην γίνεται στόχος εκμετάλευσης προς εξασφάλιση μελλοντικών ψηφοφόρων από πολιτικάντηδες,ούτε να εργαλειοποιείται για την επιτεύξη αλλότριων στόχων.΄Οσο για την συμπεριφορά αυτών που αναφέρετε στο άρθρο σας η πολιτεία πρέπει να τους αντιμετωπίσει θεσμικά και με την σοβαρότητα που απαιτεί το αντικείμενο της παιδείας ,το οποίο πρέπει να μείνει μακριά από ακρότητες και πιθηκίζουσες κραυγές….Μάλλον είχε δίκιο ο Γέρος του Μωριά όταν έλεγε:” Αλί που τόχει η κούτρα του να κατεβάζει ψείρες”….Με εκτίμηση

  2. Πρωτεύον καθήκον όλων μας είναι η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών που καταπατούνται από τον κάθε ένα που θέλει να προσπορήσει οφέλη
    Ατομικά και συλλογικά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες