Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Ματαιώθηκαν τρεις αγώνες, προστίθεται ένα ευρωπαϊκό γκραν πρι στο καλαντάρι

Η σεζόν του 2020 στο MotoGP θα διεξαχθεί χωρίς αγώνες εκτός Ευρώπης, καθώς οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος γνωστοποίησαν χθες ότι ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τα γκραν πρι σε Αργεντινή, Ταϊλάνδη και Μαλαισία, τα οποία, όπως είχε ανακοινωθεί στις 11 Ιουνίου, ήταν πιθανό να προστεθούν στο καλαντάρι. Πάντως, οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος έκαναν γνωστό ότι άλλος ένας αγώνας θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του 2020 και θα διεξαχθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των υπευθύνων, ο εν λόγω αγώνας θα ακολουθήσει το γκραν πρι της Βαλένθια, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου στην ισπανική πόλη και την πίστα «Ρικάρντο Τόρμο». Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι θα λάβει χώρα το διάστημα 20-22 Νοεμβρίου σε πίστα στην Ευρώπη και πως με αυτόν τον αγώνα θα «κλείσει η αυλαία» της σεζόν του 2020. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί η απόφαση για την έδρα διεξαγωγής του, η οποία θα επικυρωθεί στις 10 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, οι ιθύνοντες του MotoGP έκαναν γνωστό ότι έφτασαν σε συμφωνία με τους υπευθύνους του γκραν πρι της Ταϊλάνδης, προκειμένου ο αγώνας να παραμείνει στο καλαντάρι του πρωταθλήματος τουλάχιστον έως το 2026. Από εκεί και πέρα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι του MotoGP έχουν ήδη αρχίσει τη συνεργασία με τους υπευθύνους των γκραν πρι σε Αργεντινή και Μαλαισία, προκειμένου να ορίσουν πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του 2021, προκειμένου αυτές να προταθούν στη διεθνή ομοσπονδία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες