Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Μαραθώνιες απολογίες για τους τραμπουκισμούς στην παλιά πόλη

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες οι τέσσερις νεαροί που κατηγορούνται για τα επεισόδια που αναστάτωσαν την παλιά πόλη των Χανίων, τα ξημερώματα της Κυριακής. Πρόκειται για δύο ανήλικους και δύο νεαρούς ενήλικους οι οποίοι κατηγορούνται από κοινού και κατά συναυτουργία για ληστεία, απόπειρα ληστείας και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Η απολογητική διαδικασία διήρκησε σχεδόν εννέα ώρες, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, καθώς εξετάστηκαν ως μάρτυρες ορισμένοι από τους γονείς των παιδιών αλλά και άτομο που ήταν παρόν στα γεγονότα. Στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς τους ανά 15 ημέρες και υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Οι νεαροί βρίσκονταν στα Χανιά για διακοπές όταν κάτω από συνθήκες που θα εξετάσει το δικαστήριο, κατέληξαν σε κατάσταση εκτός ελέγχου να επιτίθενται σε περαστικούς στην παλιά πόλη, αρχικά φραστικά και στη συνέχεια σωματικά με αποτέλεσμα ένα άτομο να καταλήξει στο νοσοκομείο με τραύματα στο πόδι από αιχμηρό αντικείμενο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία στην διάρκεια της προανάκρισης, “σκηνοθετούσαν” τα επεισόδια για αντιπερισπασμό ώστε να αφαιρούν προσωπικά αντικείμενα από περαστικούς, καθώς αναφέρθηκε αφαίρεση καδένας και πορτοφολιού σε δύο περιπτώσεις. Ωστόσο αυτό δεν έχει αποδειχθεί.

Πάντως, οι κατηγορούμενοι απέδωσαν τα επεισόδια σε καυγά για το ποδόσφαιρο μεταξύ οπαδών και αρνήθηκαν τις κατηγορίες της ληστείας και της σωματικής βλάβης. Σημειώνεται πως οι τέσσερις νεαροί δεν βρίσκονταν για διακοπές μαζί στα Χανιά αλλά είχαν γνωριστεί σε σύνδεσμο φιλάθλων στην περιοχή του ΚΤΕΛ, όπου σύχναζαν τα βράδια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα