Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Μαγική βραδιά στο Κ.Α.Μ.

Μια μαγική βραδιά χάρισαν την Δευτέρα στους μουσικόφιλους Χανιώτες τρία ταλαντούχα νέα σε ηλικία παιδιά από την Ολλανδία. Ήταν η Valentine Blange μόλις 19 ετών δεξιοτέχνης στο βιολί . Ήταν η Anne Sophie Freiburg βιρτουόζος και αυτή στο βιολί μόλις 18 ετών . Ήταν και ο δεξιοτέχνης στο πιάνο και μόλις 17 ετών Rangel Silaev.
Ο  Sillaev είναι γεννημένος στην Ολλανδία από Ρώσικης καταγωγής γονείς  μουσικούς στο επάγγελμα Έχει πάρει την Ολλανδική παιδεία  και υπηκοότητα. Και τα τρία παιδιά άρχισαν να παίζουν μουσικά όργανα από ηλικίες των τεσσάρων και πέντε ετών Όσο μεγαλώνουν έδειχναν το πηγαίο ταλέντο τους κι οι βραβεύσεις έπεφταν βροχή και κατά δεκάδες στα επόμενα χρόνια. Και φυσικά τους πρόσεξε το αξιοκρατικό εκπαιδευτικό σύστημα της Ολλανδίας, καθώς και το Ίδρυμά πριγκίπισσα Χριστίνα. Το ίδρυμα αυτό διατηρεί επαφή και με όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παροτρύνοντας νέους μουσικούς ηλικίας 12-19 ετών να συμμετάσχουν στον Εθνικό διαγωνισμό μουσικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο Μέσα από αυτό το διαγωνισμό τα νέα ταλέντα αναδεικνύονται και βραβεύονται με ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών βραβείων.  Ο ρόλος επίσης του Ιδρύματος είναι να βοηθήσει την να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να βρουν το δρόμο τους στο επαγγελματικό κόσμο της μουσικής Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος είναι η διοργάνωση συναυλιών για τους επιτυχόντες των διαγωνισμών τόσο την Ολλανδία όσο και στο εξωτερικό. μέσα στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων παρουσίασαν και την συναυλία αυτή στα Χανιά με τη συνεργασία της Ολλανδικής πρεσβείας και των τοπικών φορέων του Δήμου Χανίων. Παρουσίασαν έργα των Handel, Debussy, Chopin, Bach, Schubert, Gershwin, Heifetz, Brahms, Liszt
Στο τέλος της συναυλίας χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους μουσικόφιλους Χανιώτες Tα παιδιά τους ευχαρίστησαν για τις θερμές εκδηλώσεις που υποδέχτηκαν  την δουλειά τους Και μας είπαν κατ ιδίαν ότι αναχωρούν την επομένη για την Αθήνα και ήθελαν μια ολιγόωρη ανάπαυση, για να κάνουν το πρωί ένα μπάνιο και να απολαύσουν τον ήλιο και τη  θάλασσα των Χανίων Τους είπαμε ότι όλες οι παραλίες των Χανίων είναι ωραίες, αλλά παντός καιρού είναι στο Μαράθι. Χάρηκαν… και με πρόσωπα που έλαμπαν από χαρά μας είπαν καλή αντάμωση στο επόμενο κονσέρτο….

*Ο Βασίλης Κνιθάκης είναι  Μαθηματικός


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα