Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Λύση στον… ορίζοντα για το ΕΠΑΛ Κισσάμου

Εγκρίθηκε από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου η συμπληρωματική σύμβαση ύψους περίπου 200.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών στο “προκάτ” κτήριο που πρόκειται να φιλοξενήσει τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισάμου.

Η έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης έγινε σύμφωνα με πληροφορίες χθες το πρωί και μετά από αυτό αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για την αποπεράτωση του “προκάτ κτηρίου”.
Η εκτίμηση είναι πως το κτήριο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθεί εντός του ο απαραίτητος εξοπλισμός.
Σημειώνεται ότι εδώ και 7 ημέρες οι μαθητές και οι γονείς του ΕΠΑΛ Κισάμου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι καθώς τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν το νέο κτήριο να παραδοθεί την άνοιξη του 2022, ωστόσο έκτοτε πήρε μια σειρά από παρατάσεις καθώς διαπιστώθηκε η ανάγκη για συμπληρωματικές εργασίες που να έκαναν χρηστικό το κτήριο. Το έργο πραγματοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ.Ν.Ε.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της,η Τ.Ο. Χανίων της ΚΝΕ, σχολιάζει – μεταξύ άλλων – ότι «έίναι απαράδεκτο εν έτει 2023 που η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, να υπάρχουν σχολεία σε αυτήν την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο την ώρα που χτίζονται με fast truck διαδικασίες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στον νομό, οι μαθητές να περιμένουν εδώ και 4 χρόνια να χτιστεί το σχολείο τους. Αιτία για αυτό έχει η πολιτική του κόστους-οφέλους, η πολιτική που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων τις ανάγκες των μαθητών. Αυτή την πολιτική ακολουθούν τόσο η περιφέρεια όσο και η κυβέρνηση που οι μεν ρίχνουν το μπαλάκι στους δε για να κρύψουν τις ευθύνες τους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα