29.5 C
Chania
Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025

Λύση η Δυτικής Τάφρος για στάθμευση στην παλιά πόλη;

» Επαναφέρουν το ζήτημα κάτοικοι και επαγγελματίες της οδού Θεοτοκοπούλου

Πρωτοβουλίες για το θέμα της στάθμευσης στην Παλιά Πόλη αλλά και της προσβασιμότητας θα πάρουν εντός των ημερών οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες (εστίασης, τουριστικών καταστημάτων, ύπνου) στην οδό Θεοτοκοπούλου στην περιοχή του Τοπανά.
Κάτοικοι και επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν χθες και συζήτησαν τα οξυμένα προβλήματα της γειτονιάς δίνοντας έμφαση ειδικά στο θέμα της στάθμευσης, σημειώνοντας πως θα επαναφέρουν το θέμα της στάθμευσης στην Δυτική τάφρο.

Πιο συγκεκριμένα οι μετέχοντες συμφώνησαν στο να:
•Ορίστηκε ομάδα που θα συντάξει κείμενο με θέμα κυρίως την προσβασιμότητα και την στάθμευση στην Παλιά Πόλη και θα δοθεί προς υπογραφή στους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής μας.
• Άλλη ομάδα θα ετοιμάσει πρόσκληση που θα σταλεί άμεσα στους επαγγελματικούς-
• Μέσα στον μήνα αυτό θα επιδιωχθεί συνάντηση με τους βουλευτές του νομού για το ίδιο θέμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

  1. πόσα χρόνια ζητάμε τό αυτονόητο! Ένας χώρος πού λύνει τό πρόβλημα στήν παλίά πόλη παλιό λιμάνι καί νέα καταστήματα κι αυτό είναι η δυτική τάφρος.
    χρειάζεται βέβαια μελέτη γιά σωστό σχεδιασμό καί τό πρόβλημα είναι ποιός θά ασχοληθεί.

    • Και τα χειροτερα ερχονται!! Εδω σχεδιαζουν να κλεισουν ΚΑΙ το παρκινγκ της ανατολικης ταφρου!! Φανταστειτε τι εχει να γινει στο Κουμ Καπι!!! Το κυκλοφοριακο της πολης δεν λυνεται οταν υπαρχει ενας ανθρωπος, ο οποιος εχει βαλει στοχο να διωξει ολους τους Χανιωτες απο το κεντρο. Ειναι ξεκαθαρο πλεον οτι οι πεζοδρομησεις γινονται για τον τουρισμο και να κονομανε γερα τα ξενοδοχεια/ airbnb. Αν μαλιστα πεζοδρομηθει και κλεισει η Τζανακακη για τα οχηματα ετοιμαστειτε για ενα εφιαλτικο καλοκαιρι.. Τοσες θεσεις σταθμευσης θα χαθουν, δεν τους ενδιαφερει καθολου.
      Αλλα οσο συνεχιζουν να τον ψηφιζουν μετα απ’ολα αυτα να μην εχουν κανενα παραπονο καθως θα βλεπουν την καταστροφη και το ξεπουλημα της πολης στο βωμο του χρηματος και του υπερτουρισμου. Αρκει να φυτρωνουν ξενοδοχεια – θηρια επι της Ακτης Καναρη….αυτη ειναι η εξυπνη πολη που οραματιζονται με 5αστερα και μαρινες…. Αισχος και ντροπη…τα Χανια ηταν καποτε μια ομορφη ησυχη πολη, πλεον τα εχουν καταστρεψει ολα. Μακαρι να γυριζαμε στις παλιες εποχες

  2. Στη Λευκωσια εχουν οργανωσει την ταφρο των οχηρωσεων στη παλια πολη ,σε χωρους σταθμευσης ,ελεγχομενους επι πληρωμη.Μερος των εισπραξεων διατιθενται για συντηρηση της παλιας πολης , των αρχαιολογικων χωρων και των οχηρωσεων αυτης. Οι Κυπριοι εχει χρονια μπροστα.Μπορουν να το κανουν και εδω.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα