Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Λόφος Καστέλι: “Κλειδί” η απόφαση του Κ.Α.Σ.

Στο… πεδίο του ΚΑΣ μεταφέρεται η αντιπαράθεση για τον λόφο Καστέλι, μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει η εταιρεία Belvedere, το Πολυτεχνείο Κρήτης και η εταιρεία αξιοποίησης της περιουσίας του σε βάρος της ένωσης προσώπων Rosa Nera.
Ερωτηθείς από τα “Χ.Ν.” για τα επόμενα βήματα του Πολυτεχνείου σε ότι αφορά την υπόθεση ο πρύτανης κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος σημείωσε πως «νομίζω πως το δικαστήριο αναγνώρισε τη σημασία που έχει ο ιδιοκτήτης και το δικαίωμα του να προστατεύει την περιουσία του και έκρινε καλύτερο να εκδικαστεί σε μια τακτική δικάσιμο και όχι ως ασφαλιστικά μέτρα με βάση το γεγονός ότι έχει μείνει σε ένα καθεστώς κατάληψης για πολλά χρόνια. Η νομικής μας υπηρεσία θα μας ενημερώσει για το τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα».
Ο κ. Διαμαντόπουλος σημείωσε πως «ο επενδυτής προχωράει τα δικά του σχέδια ανεξάρτητα από τις δικές μας κινήσεις και για τον επενδυτή το βασικό στάδιο είναι οι αποφάσεις του ΚΑΣ και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων που κάποια στιγμή θα συνεδριάσουν για να δουν τα θέματα αναφορικά με τις χρήσεις γης. Αυτοί βασικά θα ορίσουν τι πρόκειται να γίνει γιατί αν το ΚΑΣ έχει αρνητική θέση ως προς την επένδυση του σίγουρα τότε οι επενδυτές θα αποχωρήσουν».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Καλό θα ήταν να τον ρωτήσετε και σε ποιόν σκοπεύει να νοικιάσει το κτήριο του Παπαδοπέρτου τώρα που ολοκληρώνονται οι εργασίες. Καθώς υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή.

  2. δηλαδη περιμενουμε την αρχαιολογια να πει αν μπορουν να χτισουν πισινες και να θαψουν ακομη περισσοτερο την ακροπολη των Χανιων;
    ε, ας το πει επιτελους να τελειωνουμε, ή μπας και περιμενουν να φυγει η τσιμεντωνη πρωτα;;; χμ…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα