Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Λιγότερες επιλογές σπουδών

Μείωση των επιλογών στις σπουδές φέρνει μεταξύ άλλων το “Νέο Λύκειο” όπως μεταξύ άλλων τονίστηκε στις εργασίες του 2ου Παγκρητίου Συνεδρίου Φροντιστών στο Μεγάλο Αρσενάλι. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση στους φροντιστές για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά τους ζητήματα.
STRATHGAKHSΟ εκπαιδευτικός σύμβουλος κ. Στράτος Στρατηγάκης, που ήταν βασικός ομιλητής τη δεύτερη μέρα, αναφέρθηκε στο “Νέο Λύκειο”, κερδίζοντας το ενδιαφέρον γονιών και εκπαιδευτικών που του διατύπωσαν μία σειρά από ερωτήσεις.
«Στο “Νέο Λύκειο” δύο είναι οι βασικές αλλαγές. Η πρώτη, ότι μειώνονται οι επιλογές των παιδιών ως προς τις σχολές και τα τμήματα που θέλουν να σπουδάσουν. Για παράδειγμα, ένα παιδί της θετικής κατεύθυνσης δεν θα μπορεί να δηλώσει ταυτόχρονα και Πολυτεχνεία και Ιατρικές, όπως έκανε μέχρι τώρα, θα μπορεί να επιλέξει είτε το ένα, είτε το άλλο και αυτό μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου της Γ’ Λυκείου.
Η δεύτερη βασική αλλαγή είναι ότι γίνεται πολύ πιο δύσκολη η προαγωγή στις επόμενες τάξεις και η απόκτηση του απολυτηρίου Λυκείου. Αυτή η δυσκολία οφείλεται στο ότι μπήκαν πολύ περισσότερες προϋποθέσεις, πολύ περισσότερες από τον απλό μέσο όρο 10», ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Αναφορικά με το κατά πόσο είναι ενημερωμένοι για αυτές τις αλλαγές γονείς, αλλά και μαθητές ο κ. Στρατηγάκης επεσήμανε πως «οι γονείς δεν τα έχουν συνειδητοποιήσει ολα αυτά, ούτε οι μαθητές. Σταδιακά τα ανακαλύπτουν και πανικοβάλλονται. Δεν χρειάζεται πανικός, ψυχραιμία χρειάζεται. Οι μαθητές που διαβάζουν σταθερά και συστηματικά δεν έχουν λόγους να φοβηθούν. Ολα αυτά γίνονται για να πάνε οι αδύνατοι μαθητές στο Τεχνικό Λύκειο».

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ
Στα πλαίσια του συνεδρίου  τιμήθηκαν για την προσφορά και το έργο τους στον χώρο της Παιδείας η Αλέκα Μαρκογιαννάκη και εκπρόσωποι των οικογενειών του Στέλιου Αντωνιάδη και του Σταμάτη Μπατσάκη, καθώς οι δύο τελευταίοι έχουν φύγει από τη ζωή. Η κα Μαρκογιαννάκη ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την τιμή που της έκαναν και μίλησε με νοσταλγία για τα χρόνια που εργάστηκε ως εκπαιδευτικός.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα