Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Λίγες σκέψεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

H σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια διεθνής ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Δικαιώματα που κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες και ανθρώπινες θυσίες.

Η «Ημέρα της Γυναίκας» δεν είναι απλά άλλη μια επέτειος, που επιβάλλει μια τυποποιημένη ευχή σε κάθε γυναίκα ανά τον πλανήτη.

Η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή, είναι μέρα αφύπνισης πως ο κόσμος βαδίζει προς λάθος κατεύθυνση. Είναι υπενθύμιση ότι ο αγώνας σε όλο τον κόσμο για την ισότιμη θέση της γυναίκας στην οικογένεια , στους χώρους εργασίας, την κατάκτηση του αυτονόητου « ίση αμοιβή για ίσης αξίας εργασία» , συνεχίζεται.

Η 8η Μαρτίου , είναι η υπενθύμιση όλων αυτών που θέλουμε και πρέπει να αλλάξουμε πως δεν μπορεί να μιλάμε για κοινωνία που βασίζεται στις αρχές του ανθρωπισμού και της ισότητας , όταν το ένα της μισό, δεν απολαμβάνει τον σεβασμό που του πρέπει.

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, όπως θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, καθιερώθηκε για να μας θυμίζει, ότι μετά από πολλές θυσίες και άνισους αγώνες, το γυναικείο φύλο διεκδίκησε και κατέκτησε ίσα δικαιώματα με τους άντρες, διεκδίκησε καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου.

Απαιτούν να τους αναγνωριστούν τα δικαιώματα που αυτονόητα ήδη θα έπρεπε να απολαμβάνουν. Απαιτούν τυπική ισονομία και ουσιαστική ισότητα.

Μέχρι να φτάσει η μέρα εκείνη που δεν θα χρειάζεται μία επέτειος για να θυμίζει πόσα ακόμα πρέπει να γίνουν

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα