Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024

Λιχουδο-μαγικά: Σορμπέ Ροδάκινο!

Συνταγές για μαγειρικά “πειράματα”, όλο υγεία και νοστιμιά!

 

Το σορµπέ ροδάκινου είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση, φέρνοντας τη γλυκιά και ζουµερή γεύση των φρέσκων ροδάκινων σε κάθε κουταλιά! Ιδανικό για τις ζεστές µέρες, αυτό το δροσιστικό επιδόρπιο είναι ελαφρύ και αναζωογονητικό. Εύκολο στην παρασκευή, το σορµπέ ροδάκινου απαιτεί λίγα µόνο υλικά και προσφέρει µια έκρηξη φυσικής γλυκύτητας και αρώµατος. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό και δροσερό επιδόρπιο, που αναδεικνύει την καλύτερη γεύση του καλοκαιριού. Ας δούµε πώς µπορούµε να φτιάξουµε αυτό το υπέροχο σορµπέ στο σπίτι!

Συνταγή:

Υλικά για 4 µερίδες

3 ώριµα ροδάκινα,

ξεφλουδισµένα, κοµµένα

και κατεψυγµένα

1/4 φλ. σιρόπι σφενδάµου ή για χαµηλό γλυκαιµικό φορτίο ξυλιτόλη

1/2 κ.Σ. χυµό λεµόνι

µικρή τσιµπιά αλάτι

Εκτέλεση

✓ Τοποθετούµε όλα τα υλικά σε δυνατό µπλέντερ και πολτοποιούµε

✓ Απολαµβάνουµε επί τόπου

Play time:  Η εµπλοκή των παιδιών στην παρασκευή σορµπέ ροδάκινου µπορεί να είναι µια διασκεδαστική και εκπαιδευτική εµπειρία. Αφήστε τα να βοηθήσουν στο πλύσιµο και το ξεφλούδισµα των ροδάκινων, ενώ µπορούν να συµµετάσχουν στο κόψιµο των φρούτων σε µικρά κοµµάτια µε πλαστικά µαχαίρια για ασφάλεια.

Μπορούν επίσης να ανακατέψουν τα υλικά και να δουν πώς µετατρέπεται το µείγµα σε ένα δροσερό σορµπέ πατώντας το κουµπί στο µπλέντερ. Αυτή η δραστηριότητα θα τους δώσει τη χαρά της δηµιουργίας και της µάθησης, ενώ θα απολαύσουν το αποτέλεσµα της προσπάθειάς τους!

Tip:  Το ροδάκινο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά καθώς περιέχει βιταµίνες A και C, που είναι σηµαντικές για την υγεία του δέρµατος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήµατος. Επίσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Το ροδάκινο παρέχει επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέµηση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά. Επιπλέον, περιέχει κάλιο, που συµβάλλει στη ρύθµιση της αρτηριακής πίεσης και στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήµατος.

* Η Γκλόρια Κωνσταντουδάκη είναι Βιολόγος – Health Coach, Eating Disorders survivor και ∆ηµιουργός της BodyLove προσέγγισης στη διατροφή.

Στην εργασία της εστιάζει στην καταπολέµηση των διατροφικών διαταραχών και στον ελεύθερο χρόνο της πειραµατίζεται µε συνταγές.

Μάθετε περισσότερα για την προσέγγισή της στο bodylove.gr και στα social.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα