Συνταγές για μαγειρικά “πειράματα”, όλο υγεία και νοστιμιά!
Αγαπημένοι μου, σας έχω μια συνταγή εύκολη, απλή και καθ’ όλα δυναμωτική! Είναι και ιδανική για να διατηρήσεις τη γραμμή! Αυτό γιατί είναι υψηλή σε πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και χαμηλή σε γλυκαιμικό φορτίο! Όλα αυτά την καθιστούν κατάλληλη και για άτομα με θέμα διαβήτη. Γίνεται στο πι και φι, με ελάχιστα υλικό και είναι πεντανόστιμη και τραγανή! Εγώ τη φτιάχνω με στρογγυλά κουπ πατ για να έχω ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο σχήμα.
Συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
• 200 γρ. ηλιόσπορος
✓ 1 τσιμπιά αλάτι
✓ 2 κ.Σ. σιρόπι σφενδάμου
✓ 1 κ.Σ. σπόρια τσία (προαιρετικά)
✓ 60 γρ. μαύρη σοκολάτα με στέβια
✓ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC/160oC αέρα.
✓ Σε ένα μπολ βάζουμε τον ηλιόσπορο, το αλάτι και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε καλά.
✓ Σε αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε κουταλιές από το μείγμα και πατικώνουμε.
Μπορούμε εδώ να χρησιμοποιήσουμε και κουπ πατ.
✓ Ψήνουμε για 15-20΄μέχρι να χρυσίσουν.
✓ Όσο τα αφήνουμε να κρυώσουν, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
✓ Βουτάμε ένα ένα τα παστέλια στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο αντικολλητικό χαρτί.
Play time: Σε αυτή τη συνταγή τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στο ζύγισμα, στο ανακάτεμα και στο σχήμα και σίγουρα θα ξετρελαθούν με το να βάλουν σοκολάτα στο καθένα από αυτά!
Tip: Χρησιμοποιήστε κουβερτούρα με στέβια, η απλή έχει ΠΟΛΥ ζάχαρη και καλό είναι να την αποφεύγουμε 😉
* Η Γκλόρια Κωνσταντουδάκη είναι Βιολόγος – Health Coach, Eating Disorders survivor και Δημιουργός της BodyLove προσέγγισης στη διατροφή. Στην εργασία της εστιάζει στην καταπολέμηση των διατροφικών διαταραχών και στον ελεύθερο χρόνο της πειραματίζεται με συνταγές. Μάθετε περισσότερα για την προσέγγισή της στο bodylove.gr και στα social.