Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Λαμπρός ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου

Χιλιάδες προσκυνητές κατέκλυσαν τις εκκλησιές και τα μοναστήρια για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Μεταξύ άλλων Ιερών Ναών και Μοναστηριών στο Νομό Χανίων που εόρτασαν πανηγυρικά, συμπεριλαμβάνεται και η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι με προσκυνητές να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα της παραμονής αλλά και ανήμερα της εορτής όπου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.
Χιλιάδες ήταν οι προσκυνητές που το διήμερο της σεπτής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προσκύνησαν τις θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας στα δύο μεγάλα και ιστορικά Μοναστήρια της Δυτικής Κρήτης, την Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς και την Ιερά Μονή Χρυσοσκαλιτίσσης.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος την παραμονή της εορτής προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις την Ιερά Μονή Χρυσοσκαλιτίσσας και ανήμερα προεξήρχε των εκδηλώσεων στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς.
«Στην Εκκλησία μας το παρελθόν το ζούμε ως παρόν που σημαίνει ότι και εμείς αυτή την ώρα είμαστε μαζί με τους συναθροισμένους μαθητές του Κυρίου και τους πιστούς όλων των αιώνων εκεί στην Γεσθημανή για να γευθούμε τη χαρά του δοξασμού της Κοίμησης της Παναγίας μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα