Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Λαμπρός εορτασμός στην Ποταμίδα

Εκατοντάδες προσκυνητές προσέλκυσε τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής ο περικαλλής καθεδρικός Ιερός Ναός, αφιερωμένος στην Αγία Παρασκευή στην Ποταμίδα, ένα χωριό πανέμορφο και πεντακάθαρο του Δήμου Κισάμου.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος μέσα στην πλούσια αναφορά του βίου της εορταζόμενης Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής επεσήμανε τις δυσκολίες των καιρών που βιώνουμε ως χριστιανοί και ως λαός.
Η Ποταμίδα μαζί με τα Χαιρεθιανά αποτελούν εκκλησιαστικά μία εκ των 77 Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου έχοντας ιδρυθεί στις 6 Νοεμβρίου του 1931.
Ο εορταζόμενος καθεδρικός Ιερός Ναός του χωριού αρχιτεκτονικά είναι μονόκλιτος Βασιλική Βυζαντινού σταυροειδούς ρυθμού μετά τρούλου και κτίστηκε από τον ευλαβή χριστιανό, μακαριστό εδώ και χρόνια Αντώνιο Βασιλαντωνάκη.
Την ημέρα της εορτής, ακολούθησε πανηγύρι με πλούσια προσφορά εδεσμάτων, γλυκών και αναψυκτικών. Το όμορφο χωριό έχει το μοναδικό στο είδος αξιοθέατο τα “Κωμολιθοτρούλια” ή “Γεωπυραμίδες” στ’ ανατολικά του. Η προτομή του ήρωα οπλαρχηγού και μετέπειτα πρώτου δημάρχου Καστελίου Γεωργίου Φωτάκη βρίσκεται δίπλα από το παλιό Δημοτικό Σχολείο επί του κεντρικού δρόμου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες