Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

“Λαμπράκης – Κύπρος: Κοινή πορεία Ειρήνης”(*)

Δεν είναι είδηση, ότι η πορεία του μεγάλου άνδρα και αγωνιστή, επιστήμονα πολιτικού και πατριώτη, ακολούθησε την Ειρήνη ως όραμα και προορισμό!
Το νέο, το άγνωστο, είναι για τους πολλούς, η αγάπη του για το βασανισμένο νησί και η συμπορευσή του Λαμπράκη με το Κυπριακό ζήτημα, ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ δηλαδή…
Ερχεται λοιπόν η Βουλή των Ελλήνων και η φιλειρηνική Οργάνωση Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης και με τη βοήθεια του Συνδέσμου Μπάιρον, απ’ ό,τι διαβάζω, να εκδώσουν το βιβλίο του Πάνου Τριγάζη…(*)
Για να φωτίσει σε 150 σελίδες, αυτή την “ιερή σχέση”, αφιερωμένη στα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας… «Οταν λέμε πορεία Ειρήνης, μιλούμε για πορεία διεκδίκησης της Ειρήνης, που μπορεί να είναι ειρηνική, ή πολύ ταραγμένη, ενίοτε και ματωμένη…» δηλώνει ο συγγραφέας…
Οπως ακριβώς δηλαδή η πορεία του Λαμπράκη και της Κύπρου.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον να τονίσουμε, ότι το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο τ. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης, η κα Μαριέτα Γιαννάκου βουλευτής επικρατείας Ν.Δ. και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Σήμερα που γράφω, στο Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζεται το βιβλίο στις 7 το απόγευμα.
Πολύ θα το ‘θελα να ήμουν εκεί…
Για να ζήσω αυτή την “αγιασμένη ταύτιση” του νησιού της Αφροδίτης που “ασθμαίνει” ξανά σε περίοδο πάλι δύσκολη, πάλι κρίσιμη, με το δολοφονημένο πανάξιο τέκνο της πατρίδας, που άφησε παρακαταθήκη με το αίμα της καρδιάς του, «ότι αξίζει να πεθαίνει κανείς για την Ειρήνη»! Οπως ο ίδιος πίστευε και δήλωνε πάντα….

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες