Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Λαγκάρντ: Νέες αυξήσεις επιτοκίων τον Ιούλιο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) «θα συνεχίσει» τις αύξησεις των επιτοκίων της στη σύνοδο που θα πραγματοποιήσει τον Ιούλιο για τη νομισματική πολιτική της, ώστε να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα η πρόεδρός της Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στις προοπτικές μας, θα συνεχίσουμε τον Ιούλιο την αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε με την ευκαιρία ενός φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας. «Στο εγγύς μέλλον, είναι απίθανο η κεντρική τράπεζα να είναι σε θέση να δηλώσει με βεβαιότητα πως τα επιτόκια έχουν φθάσει στο υψηλό σημείο τους», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

Ταγιάνι: «Δεν νομίζω ότι η απόφαση να συνεχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια ακολουθεί την οδό της ανάπτυξης»

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρθηκε στις δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, σχετικά με νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο.

«Δεν νομίζω ότι η απόφαση να συνεχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια ακολουθεί την οδό της ανάπτυξης. Κυρίως δεν συμμερίζομαι τις ανακοινώσεις που γίνονται πολύ νωρίτερα, όπως έκανε σήμερα η κυρία Λαγκάρντ», υπογράμμισε ο Ταγιάνι.

«Υποφέρουμε εξαιτίας ενός πληθωρισμού που είναι διαφορετικός από τον αμερικανικό. Οφείλεται στις υψηλές τιμές των πρώτων υλών, λόγω του πολέμου. Με την αύξηση, στην φάση αυτή, του κόστους του χρήματος, οι επιχειρήσεις μπορεί να περιέλθουν σε δύσκολη θέση. Με υπερβολικά υψηλά επιτόκια, κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε ύφεση», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα