Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Λ. Κοπάσης: Ζωτικές οδικές παρεμβάσεις για τον Δήμο Χανίων

Ο περιφερειακός σύμβουλος Λευτέρης Κοπάσης, με σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Χανίων Ε. Δαμιανάκη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, παραθέτει μια σειρά από οδικές παρεμβάσεις που συνδέεται με την χάραξη του ΒΟΑΚ όπως έχει οριστικοποιηθεί, ώστε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή: 

Αξιότιμε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
Αγαπητέ κ Ευτύχη Δαμιανάκη,
παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους Επικεφαλής των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και ενδεχόμενα εισάγεται θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με τίτλο ‘’έκφραση γνώμης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μ.Π.Ε. του έργου Παράκαμψη Χανίων του ΒΟΑΚ’’ που συνδέεται με την χάραξη του ΒΟΑΚ όπως έχει οριστικοποιηθεί, τους κόμβους για τους οποίους γίνεται η συζήτηση και τα συμπληρωματικά έργα που είναι ευκαιρία να ωριμάσουν και να διεκδικήσει ο Δήμος.
Όπως γνωρίζεται το συγκεκριμένο θέμα, τόσο για τα Χανιά όσο και για το Ρέθυμνο και Ηράκλειο, πρόσφατα απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης το οποίο δεν αποδέχτηκε και ανέπεμψε την πρόταση του Υπουργείου Υποδομών ώστε να ξανασυζητηθεί, με συγκεκριμένες παρατηρήσεις, ενώ έκτοτε αποτέλεσε θέμα συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και κατέληξε σε προτάσεις που κοινοποιήθηκαν αρμοδίως.
Πιο συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης τοποθετήθηκα όσο και των υστέρων απέστειλα την τοποθέτησή μου στον Τομέα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, με έγγραφο και αρ πρωτ 265785/5.9.2022, ώστε να διαβιβαστεί συνοδευτικά με την σχετική απόφαση όπως και έγινε.

Στην πρότασή μου αναφέρω ότι:
α. σχετικά με την υπό ολοκλήρωση μελέτη, του οδικού άξονα ΒΟΑΚ- Αεροδρόμιο Χανίων ‘’Δασκαλογιάννης’’, να προβλεφθεί η σύνδεσή του με την Λεωφόρο Καραμανλή – Λεωφόρο Σούδας με ανισόπεδο κόμβο πριν την σύνδεση με τον ΒΟΑΚ, ώστε να παραμείνει εκτός διοδίων ως η σύνδεση της πόλης των Χανίων με το Ακρωτήρι.
β. σχετικά με το έργο της ‘’Παραχώρησης Βαμβακόπουλο – Χερσόνησος’’ ο Περιφερειακός Αγ. Μαρίνης να αποτελέσει παράλληλο οδικό δίκτυο του ΒΟΑΚ κατά την παράκαμψη Χανίων όπως αντίστοιχα η Νότια Παράκαμψη Ρεθύμνου επί της Μ.Π.Ε. της οποίας πρόσφατα γνωμοδότησε θετικά η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.

Αξιότιμε πρόεδρε, αξιότιμοι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων,
έχω βαθιά πίστη στο γεγονός ότι τα παραπάνω έργα σε συνδυασμό με το έργο της εισόδου της Πόλης Μουρνιές Γογονή που σύντομα θα ολοκληρωθεί από τον ΟΑΚαε, αποτελούν κρίσιμη και ζωτική παρέμβαση στην βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου Χανίων.
Μαξιμαλιστικά πρέπει να συνδεθούν με το έργο της ‘’Παραχώρησης του ΒΟΑΚ’’ εκτός διοδίων, με την ευκαιρία της συζήτησης των προτεινόμενων κόμβων της παράκαμψης της πόλης των Χανίων, τον σχεδιαζόμενο οδικό άξονα ΒΟΑΚ – Αεροδρόμιο και την σύνδεσή του με την Αγ Μαρίνης περιφερειακό ή συνδετήριο των πρώην περιαστικών Δήμων Χανίων.
Ο σχεδιασμός και η διεκδίκηση των παραπάνω οραματικών έργων είμαι βέβαιος, αποτελεί αιτία επαγρύπνησης, ανάγκη και καθήκον διεκδίκησης στην παρούσα συγκυρία.

Με τιμή
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων

Λευτέρης Κοπάσης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός MSc

ΥΓ. Επισυνάπτονται Σχέδια της μελέτης συνδετηρίου δρόμου περιαστικών δήμων του 2010 και πιθανή θέση ανισόπεδου κόμβου πριν τον ΒΟΑΚ της σύνδεσης με το Αεροδρόμιο και το Ακρωτήρι (ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ – Αεροδρόμιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα δεν έχει δημοσιοποιηθεί)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα