Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Yμνος στους ήρωες

“Οι Ανδρείοι προνοούν πριν έρθουν τα γενόμενα. Οταν αυτά έρθουν, τον λόγο έχουν οι Γενναίοι”.
(Φιλόσοφος Πιττακός)

Oι νεκροί μας είναι σίγουρο πως θα αναπαυθούν όταν η πατρίδα μας πατήσει γερά στα πόδια της, και όρθια και υπερήφανη δίνει την απάντησή της σε κάθε αφορμή. (“Οι Ήρωες δεν πεθαίνουν, πέφτουν, η δε γη πίνουσα το αίμα των, τους αναγεννά” λέει ο ποιητής).
Αν λοιπόν τιμούμε σήμερα την μνήμη των ΕΛΔΥΚΑΡΙΩΝ, των ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΩΝ (ΞΗΡΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΑΣ καί ΑΕΡΑ), των ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ, οφείλουμε την επόμενη φορά που θα προκληθούμε και προσκληθούμε, να μη φυλάξουμε Θερμοπύλες αλλά να δημιουργήσουμε Σαλαμίνες και τους Ήρωες του αύριο να μην τους μνημονεύουμε, αλλά να γιορτάζουμε μαζί τους νίκες.
Νίκες που έχει ανάγκη απόλυτα ο τόπος μας και όλοι μας, για να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, τον χαμένο Ελληνισμό μας.
Γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο να προσαρμόσουμε τους δείκτες της οικονομίας μας στα «Ευρωπαϊκά πρότυπα» αλλά να φροντίσουμε για την ουσιαστική κι όχι διακοσμητική παρουσία του Έθνους μας. Γιατί αυτή διακυβεύεται στις μέρες μας. Το κράτος να γίνει επιτέλους υπηρέτης του Έθνους «ειδεμή ποιο νόημα έχει η ύπαρξή του»; Να δημιουργήσει παιδεία που να φτιάχνει αδούλωτους Ελληνες. Να κάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας τείχος χαλύβδινο. Την διπλωματία ισχυρή και μόνο πατριωτική. Και επιτέλους να καθοδηγήσει την άλλη Ελλάδα, αφού ο μισός Ελληνικός πληθυσμός βρίσκεται στο εξωτερικό.
Τέλος να εγκαινιαστεί Εθνική πολιτική πρωτοβουλιών και διεκδίκησης κι όχι υποχώρησης και ενδοτισμού.
Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει ξεχάσει απαράγραπτα δίκαιά της, να έχει εγκαταλείψει την σκλαβωμένη Κύπρο και να μην αναγνωρίζει τους Συμμετέχοντες και Πολεμήσαντες εναντίον των Τούρκων εισβολέων, Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Εφέδρους και Ιδιώτες Εθελοντές για τις Ηρωικές τους πράξεις.
Η Αθήνα να έχει εγκαταλείψει το Αιγαίο στα Τουρκικά αεροπλάνα και τη δυτική Θράκη στην Τουρκική προπαγάνδα. Να έχει λησμονήσει τις σκλάβες πατρίδες, της Ιωνίας, της ανατολικής Θράκης, του Πόντου, της βορείου Ηπείρου και να στηρίζει την Τουρκία στην προσπάθειά της να ανοίξει τις πύλες της Ευρώπης.
Δεν είναι δυνατόν να ξαναεμφανίζεται ως λύση, το κατάπτυστο “Σχέδιο Ανάν” για την Κύπρο και ο νόμος μιας συνύπαρξης και καλής γειτονίας, να κάνουμε συγκυρίαρχους τους Τούρκους στο νησί. Με κλέφτες, ληστές και βαρβάρους που έχουν μπει στο σπίτι σου δεν κάνεις ούτε παραχωρήσεις, ούτε διαπραγματεύσεις. Είναι ολέθριο!
Αθάνατοι Συμπολεμιστές μας ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ – ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΙ (ΞΗΡΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΑΣ καί ΑΕΡΑ), ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες και Εθελοντές Ιδιώτες, υπ’ αυτές τις συνθήκες, η επέτειος της θυσίας σας επιβάλει να τραβήξουμε τον ανηφορικό και ακανθώδη δρόμο της Αξιοπρέπειας, αυτής που από τα χρόνια τα παλιά νοηματοδοτεί τις πράξεις των Ελλήνων προγόνων μας.
Πρέπει όλοι μας, με όλη την δύναμη της ψυχής μας να βροντοφωνάξουμε ότι σας ευχαριστούμε που μπορέσατε με τα λιγοστά μέσα που μας είχε διαθέσει η πατρίδα και παρά την εγκατάλειψη στην πρώτη γραμμή μάχης. Αντισταθήκατε στο προδοτικό σχέδιο υποδούλωσης της Κύπρου. Χάριν σε σας δεν κατέστη δυνατή η κατάληψής της ολοκληρωτικά, όπως είχαν σχεδιάσει οι Τούρκοι. Από το 2% μόνο στον Αττίλα 1, στο 37% στον Αττίλα 2.

Κυρίες και κύριοι,
Πέρασαν 46 χρόνια από το 1974 μέχρι σήμερα, καί όλες οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες της συμμετοχής τους στην τραγωδία της Κύπρου.
Γι’ αυτό, ποτέ δεν είπαν ότι το 1974 έγινε πόλεμος.. Γι’ αυτό τους αιχμαλώτους πολέμου τους βάφτισαν αγνοούμενους. Γι’ αυτό τους αναπήρους πολέμου του 1974, ξεδιάντροπα χορήγησαν ταυτότητες με τον χαρακτηρισμό: ανάπηρος πολέμου του 1940 – 1949. Σε ανθρώπους που γεννήθηκαν το 1951, 1952 και 1953.
Γι’ αυτό και ΠΟΤΕ δε ζήτησαν και φυσικά δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για να φύγουν οι Τούρκοι από την Κύπρο. Αντιθέτως, έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να εκτουρκιστεί και το υπόλοιπο 63% της Κύπρου, που η θυσία σας κράτησε ελεύθερο.
Εσείς αδέρφια μας και μόνο εσείς κρατήσατε την τιμή και την αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας, δίνοντας ακόμα και την ζωή σας.
Εμείς οι συμπολεμιστές σας, δηλώνουμε ότι θα αγωνιζόμαστε πάντα για την πλήρη δικαίωση της θυσίας σας. Για να κάνουμε τις επόμενες γενιές να μοιάσουν σε εσάς. Γι’ αυτό θα τους πούμε την πραγματική ιστορία, κι όχι την παραχαραγμένη όπως κάποιοι επιχειρούν. Γιατί η ιστορία που γράφεται με το αίμα των Αθώων, δεν πρέπει, να διαβάζεται με το μελάνι των ενόχων.

Ηρωες συμπολεμιστές
αιωνία σας η μνήμη
Αθάνατοι

Σημ.: Ομιλία που εκφωνήθηκε στις 19 Ιουλίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Χανίων

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες