Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

«Κύμα» συμπαράστασης στις πληγείσες περιοχές

Ένα κύμα συμπαράστασης και έμπρακτης αλληλεγγύης προς τις πληγείσες περιοχές και προς ενίσχυση των πυρόπληκτων, έχει ξεσπάσει αυτή την εβδομάδα από άκρη σε άκρη της Αττικής. Τα αντανακλαστικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν άμεσα, καθώς οι δήμοι τέθηκαν αμέσως στην πρώτη γραμμή για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, νερών, ζωοτροφών και φαρμακευτικού υλικού και μια γιγάντια επιχείρηση μεταφοράς και τροφοδοσίας έχει στηθεί από τους ίδιους τους δήμους της Αττικής.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι και τεράστια και συγκινητική. ‘Ανθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν και συνεχίζουν να σπεύδουν στα σημεία που έχουν ορίσει οι δημοτικές Αρχές και συνεισφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας, με αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες ποσότητες προς βοήθεια των πληγέντων από τις πυρκαγιές και οι δήμοι ήδη να έχουν πραγματοποιήσει με δικά τους μέσα τις πρώτες αποστολές, αρχικά προς τις Αχαρνές, τη Βαρυμπόμπη και τα βόρεια τμήματα της Περιφέρειας και ακολούθως προς τη Βόρεια Εύβοια, τη Μάνη, την Ηλεία και την Αρκαδία.

Ενδεικτικά:

– Ο δήμος Καλλιθέας έστειλε αρχικά βοήθεια στον δήμο Αχαρνών και στον δήμο Διονύσου, αλλά και φαρμακευτικό υλικό σε σταθμό του Ε.Ε.Σ. Και ακολούθησαν αποστολές βοήθειας στον δήμο Δωρίδος και στην Αρχαία Ολυμπία, στην Ιστιαία και τη Λίμνη Ευβοίας, αλλά και στη Γορτυνία.

– Από τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας οργανώθηκε η πρώτη αποστολή με προορισμό τη βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα το δημαρχείο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας ‘Αννας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη αποστολή.

– Ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες της περιοχής Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης και τώρα συγκεντρώνει σχολικά είδη για τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών.

– Ο δήμος Χαλανδρίου μετέφερε και παρέδωσε υλικό στις Ροβιές και από εκεί γίνεται διανομή στα χωριά Παλαιοχώρι, Καλαμούδι, Δαμιά, Δριμώνας, Μαρούλι, Κούλουρος, τα οποία είναι μέσα στα όρια της κοινότητας, αλλά και στην Κερασιά, την Κοκκινομηλιά και τη Σήμια, που είναι εκτός των ορίων. Ακόμη παρέδωσε νερά και υλικό στα χωριά της Γορτυνίας Πυρρής και Λώτι.

– Από τον δήμο Βριλησσίων έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις αποστολές με νερά και ιατροφαρμακευτικό υλικό προς τις δυνάμεις κατάσβεσης που επιχειρούν και προς τις Ροβιές και τη Λίμνη Ευβοίας, ενώ θα υπάρξει αποστολή και προς την Ολυμπία.

– Ο δήμος Αμαρουσίου έστειλε αρχικά ποσότητες ξηράς τροφής για τα αδέσποτα ζώα του δήμου Αχαρνών και στη συνέχεια αποστολή βοήθειας στον δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

– Ο δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης παρέδωσε ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Πυροσβεστικό Σώμα και στη δημοτική ενότητα Λίμνης και Αγίας ‘Αννας του δήμου Μαντουδίου, προκειμένου να προωθηθούν στους πληγέντες και στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες.

– Ο δήμος Καισαριανής παρέδωσε αγαθά πρώτης ανάγκης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

– Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου ολοκλήρωσε την πρώτη αποστολή βοηθείας προς τους κατοίκους Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας ‘Αννας στη βόρεια Εύβοια, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη αποστολή προς την ανατολική Μάνη.

– Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πραγματοποίησε μια αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης προς τον δήμο Αχαρνών και άλλη μια προς τον δήμο Μαντουδίου και την κοινότητα Ροβιών Εύβοιας.

– Ο δήμος Γλυφάδας επίσης έχει ολοκληρώσει δύο αποστολές, μία προς την Ολυμπία και μια προς τη βόρεια Εύβοια, ενώ μια τρίτη αποστολή οργανώθηκε για τη Μάνη και μια τέταρτη με κατεύθυνση τη Γορτυνία και το δημαρχείο Τροπαίων Αρκαδίας.

– Ο δήμος Σαρωνικού οργάνωσε αποστολή στους δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας και Ιστιαίας-Αιδηψού. Η διανομή έγινε κατευθείαν στις κοινότητες που έχουν πληγεί από την καταστρεπτική πυρκαγιά των τελευταίων ημερών.

-Υλικό με τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν και θα πραγματοποιήσουν τις δικές τους αποστολές τις αμέσως επόμενες ημέρες και οι δήμοι Φιλοθέης-Ψυχικού, Νέας Ιωνίας, Αγίας Παρασκευής, Πεντέλης, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Ιλίου, Πετρούπολης, Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού, Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, Παλλήνης-Γέρακα, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι δήμοι Γαλατσίου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης δημιούργησαν αμέσως δομές φιλοξενίας ζώων από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.

Ακόμη, η ΚΕΔΕ κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με τη συμμετοχή και δημάρχων από τις πυρόπληκτες περιοχές, αποφάσισε να ανοιχτούν ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους πολίτες, ιδιώτες, φορείς και επιχειρήσεις καλούνται να συνδράμουν οικονομικά, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των περιοχών που έχουν πληγεί.

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με το στέλεχος στο τμήμα Δασών του WWF Ελλάς και εθελοντή δασοπυροσβέστη, Ηλία Τζηρίτη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

“Άφαντο” το κρητικό μέλι από τα ξενοδοχεία

Εκτός των ξενοδοχείων παραμένει το τοπικό μέλι, ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους μελισσοκόμους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ποσότητες που διακινούνται στην τουριστική ζώνη...

Ορατότης… μηδέν εξαιτίας της ομίχλης στα Χανιά! (φωτ. & video)

Πυκνή ομίχλη έχει καλύψει το πρωί της Τετάρτης τα Χανιά με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι σημαντικά περιορισμένη όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Αυτή είναι...

Βιολογικές φράουλες στα Χανιά

Mια θέση στις προτιμήσεις και στο τραπέζι του καταναλωτή διεκδικεί η xανιώτικη υπαίθρια βιολογική φράουλα που παρά τις δυσκολίες συνεχίζει να παράγεται τα τελευταία...

1978: Απατεώνας συνελήφθη στα Χανιά – Εμφανιζόταν σαν γαμπρός

44 χρόνια πριν και στα Χανιά είχε προκαλέσει “σούσουρο” η σύλληψη ενός άντρα ο οποίος παρουσιαζόταν ως… γαμπρός αν και έγγαμος με παιδιά! Αναφέρει το...

“Στοπ” σε προκαταλήψεις και ανισότητες από μαθητές στο 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων

Την αγκάλιασαν με τη συμπεριφορά τους, τη στήριξαν με τη φιλία τους, την έκαναν μέλος της τάξης τους. Το παράδειγμα των μαθητών του Α3...

Πόσο… ισόβια είναι τα ισόβια;

Όταν ακούμε για «ποινή ισόβιας κάθειρξης» θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρόκειται επί της ουσίας για ποινή κάθειρξης 16 ετών που είναι και η...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα