Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Κτήρια – “φαντάσματα” στο Κολυμπάρι

Οκτώ χρόνια έχουν συμπληρωθεί από το κλείσιμο μια σειράς Ειρηνοδικείων, ανάμεσα τους και αυτό στο Κολυμπάρι.

Το Ειρηνοδικείο στεγαζόταν σε ένα σύγχρονο χώρο, στο κέντρο του χωριού, δίπλα στη θάλασσα. Η υπηρεσία έφυγε, το κτήριο απέμεινε αλλά για τις εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης η περιουσία του φαίνεται να μην τους ενδιαφέρει και την έχουν εγκαταλείψει μέχρι να καταρρεύσει! Ο Δήμος Πλατανιά είχε ζητήσει παλαιότερα αλλά και πρόσφατα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την παραχώρηση του χώρου για τη στέγαση του ΚΕΠ Κολυμπαρίου αλλά απάντηση… δεν έλαβε! Είναι να απορεί κανείς πραγματικά με τη διαχείριση της περιουσίας μας, από τους εκάστοτε διαχειριστές της!
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα δύο ιδιωτικά κτήρια που απαλλοτριώθηκαν προκειμένου να περάσει η εθνική οδός λίγο μετά τον κόμβο Κολυμπαρίου. Έχουν απομείνει “κουφάρια” σε πλήρη εγκατάλειψη, ενώ από τη στιγμή που απαλλοτριώθηκαν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν είτε για τη στέγαση υπηρεσιών, είτε για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, ακόμα και να δίνονταν σε άστεγες οικογένειες. Όχι…το κράτος προτιμάει να μείνουν κουφάρια και να πέσουν μόνα τους παρά να αξιοποιήσει για τις ανάγκες της κοινωνίας!

 

Στο 12ο επεισόδιο της σειράς “On/Off the record” μήνυμα ζωής στέλνει η Βούλα Θαμνοπούλου, μητέρα τριών παιδιών, η οποία ζει στα Χανιά και πριν δύο χρόνια ακριβώς έδωσε τον δικό της αγώνα με τον καρκίνο του μαστού όταν υπεβλήθη σε ολική μαστεκτομή. Σήμερα έχοντας περάσει από αυτήν την δύσκολη δοκιμασία, η Βούλα, τονίζει πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές και αφηγείται την δική της ιστορία , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού, μία ημέρα – σύμβολο για όσες/ους έδωσαν ή δίνουν με γενναιότητα την μάχη απέναντι στη νόσο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες