Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Κριτική από την “Λαϊκή Συσπείρωση” Γόρτυνας σε Δημοτική Αρχή και Αξιωματική αντιπολίτευση

«Δημοτική αρχή και αξιωματική αντιπολίτευση στον δήμο Γόρτυνας κοκορομαχούν «δι’ αλληλογραφίας» για το ποια από τις δύο φόρτωσε με περισσότερα βάρη την πλάτη των δημοτών από τους λογαριασμούς εξυγίανσης, δηλαδή τα μνημόνια στα οποία έχει μπει ο δήμος, με τη συμφωνία όλων των παρατάξεων εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης»» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας”.

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης τονίζεται πως «στήνουν δήθεν καβγά για τα εκατομμύρια του λογαριασμού εξυγίανσης, που και από τη φοροληστεία του λαού προέρχονται και οι δημότες θα τα πληρώσουν διπλά και τρίδιπλα. Καμώνονται πως διαφωνούν, ενώ με ζηλευτή σύμπνοια, συμφωνούν με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης. Μαζί ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς με την πετσοκομμένη χρηματοδότηση κατ’ εντολή της εκάστοτε κυβέρνησης, ενώ κανείς τους δε διεκδίκησε ουσιαστικά την 100% κάλυψη των αναγκών του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς δάνεια!».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «νυν και πρώην δεν έχουν καμία διαφωνία στο να εφαρμόζουν κάθε αντιλαϊκό μέτρο σε βάρος των δημοτών και να υλοποιούν τις αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης. Εξάντλησαν από κοινού την εχθρική τους συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους και ειδικά τους πιο ευάλωτους, αυτούς με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων.
Η πλειονότητα των σχολικών καθαριστριών δεν λαμβάνει περισσότερα από 380 ευρώ τον μήνα και είναι ευνόητο πως δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Στον δήμο μας, οι εργαζόμενες που προσλήφθηκαν με απαράδεκτους όρους, με ευθύνη κυβέρνησης – δημοτικής αρχής, μένουν από πάνω και απλήρωτες από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα!
Έτσι, η δημοτική αρχή Γόρτυνας, η οποία προεκλογικά είχε αναγάγει τις καθαρίστριες σε κεντρικό μοτίβο της «καμπάνιας» της, τώρα ποδοπατά ακόμα και κεκτημένα δικαιώματα των εργαζόμενων, συνεχίζει και συμπληρώνει -με τη σκληρή αντεργατική της στάση- την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως άλλωστε έκανε και η προηγούμενη δημοτική αρχή.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στο συμβούλιο της 1ης Δεκέμβρη δεν έλειψαν τα θέματα για χρωστούμενα και οφειλές σε εργαζόμενους, που αναγκάζονται να διεκδικούν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους, τα οποία ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μανιαδάκης Μιχάλης, ζήτησε να καταβληθούν άμεσα.
Για να εφαρμόζεται αδιαμαρτύρητα αυτή η πολιτική, έχει παγιωθεί, από την αρχή της πανδημίας, ο απαράδεκτος τρόπος της κατ’ ευφημισμόν συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με τα μηνύματα, τη δια περιφοράς «συνεδρίαση». Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή θεωρεί τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τυπική διαδικασία, στην οποία κανένας δημοτικός σύμβουλος δε χρειάζεται να γνωρίζει και να έχει άποψη, να έχει ουσιαστική συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο. Σκοπός τους είναι να γίνονται συνεδριάσεις μακριά από τους δημότες και χωρίς δυνατότητα συζήτησης, γενικά, αλλά και πιο ειδικά για θέματα όπως αυτά που έχει θέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα προβλήματα των εργαζόμενων, των λαϊκών οικογενειών του δήμου μας.
Κι επειδή στόχος, τόσο της νυν όσο και της πρώην δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων που συνεργάζονται αρμονικά, είναι η ίδια η νοημοσύνη του κόσμου, ας θυμούνται τη λαϊκή ρήση: «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Ο λαός έχει πείρα και αυτός θα καθορίσει την τελική έκβαση με τον αγώνα του για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες