Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Κρίσιμο δίμηνο

Κρίσιμο δίμηνο με σημαντικές προκλήσεις έχει ξεκινήσει για την κυβέρνηση η οποία έχει… να κερδίσει στοιχήματα σε αρκετά μέτωπα.
Το πρώτο μεγάλο στοίχημα αφορά στον χώρο της Παιδείας καθώς με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα -εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας- πρέπει να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα αφορά στην πανδημία, καθώς όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έχουν κατά καιρούς επισημάνει, δεν υπάρχουν περιθώρια -οικονομικά και κοινωνικά- για νέα λοκ ντάουν.
Το τρίτο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα είναι η ακρίβεια. Ηδη, οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά έχουν αρχίσει να διαφαίνονται προκαλώντας ανησυχία στην αγορά και στους καταναλωτές.
Οι θεριακλήδες του καφέ θα δουν τις τιμές του να ανεβαίνει στα ύψη, οι καταναλωτές γενικώς θα δουν τα τιμολόγια του ρεύματος να… εκτοξεύονται και ως φαίνεται θα πούμε ακόμη και το “ψωμί ψωμάκι” καθώς και στο αγαθό αυτό, οι ανατιμήσεις θα είναι καυτές.
Γι’ αυτό και αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εξαγγελίες που θα ακουστούν διά στόματος του πρωθυπουργού σήμερα στη ΔΕΘ, για την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα