Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Κοσμοπλημμύρα στη συναυλία για την ΕΛΕΠΑΠ στα Χανιά (videos)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των Χανιωτών στη συναυλία του Κώστα Λειβαδά και της Ελένης Τσαλιγοπούλου που οργάνωσε η ομάδα στήριξης “ΣυνΑνθρωπος” το βράδυ της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου με σκοπό την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ.

Το Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου ήταν… μικρό για να χωρέσει τόσο κόσμο. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν ενώ δημιουργήθηκε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα με τον Κώστα Λειβαδά και την Ελένη Τσαλιγοπούλου να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να ενθουσιάζουν το κοινό. Αρκετοί χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί τους. Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν παλιά και καινούργια. Κάποια από αυτά είχε γράψει ο Κώστας Λειβαδάς στα Χανιά και ο ίδιος είχε εξηγήσει την ιστορία των στίχων! Από τις εξαιρετικές στιγμές ήταν επίσης όταν η Ελένη Τσαλιγοπούλου ερμήνευσε το παραδοσιακό: “Τα παιδιά της γειτονιάς σου”, το “Ελα πάρε μου τη λύπη” (στίχοι: Νίκος Γκάτσος, μουσική: Μάνος Χατζιδάκις) και τη “Θαλασσογραφία” του Διονύση Σαββόπουλου.
Σκοπός της συναυλίας ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία αίθουσας που θα βελτιώνει την οπτικοακουστική των παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του παραρτηματος Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ μέσα από πρόγραμμα “Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης”. Η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση είναι η νευρολογική διαδικασία που οργανώνει τις αισθήσεις τόσο από το σώμα, όσο και από το περιβάλλον, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το σώμα μας αποτελεσματικά. Για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και αίθουσα διαμορφωμένη με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να μπορεί να αποδώσει η θεραπευτική αντιμετώπιση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα