Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Κορωνοϊός και αεροδρόμιο Χανίων

Εφτασε λοιπόν και στην Ευρώπη ο κορωνοιός. Και μάλιστα στη… γειτονιά μας. Στη γειτονική Ιταλία. Τίποτα δεν αποκλείει να χτυπήσει και την πόρτα της Ελλάδας. Ηδη, ελέγχονται ύποπτα κρούσματα στη χώρα μας.
Τώρα, απαιτείται ψυχραιμία και όχι πανικός. Οχι υστερία.
Και φυσικά, σωστή ενημέρωση και πρόληψη.
Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι το αεροδρόμιο Χανίων, στο οποίο σε ένα μήνα ξεκινούν οι τακτικές πτήσεις με χιλιάδες επιβάτες από την Ευρώπη, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ούτε έχει γίνει κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία.
Και όχι μόνο αυτό.
Το ιατρείο του αεροδρομίου, παρά τον εκσυχρονισμό του, παραμένει με έναν μόνο γιατρό!
Δηλαδή, σύντομα το αεροδρόμιο θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, θα έχει συνεχώς αφίξεις και αναχωρήσεις, αλλά το ιατρείο του τις περισσότερες ώρες θα είναι κλειστό!
Ο μοναδικός γιατρός κάνει εφημερίες και στον Βάμο ενώ δεν υπάρχει ούτε νοσηλευτής.
Επιπλέον, το ιατρείο δεν έχει παραλάβει νέα υλικά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως π.χ. το ενδεχόμενο κρούσματος του νέου κορωνοϊού.
Κανονικά το ιατρείο θα έπρεπε να είχε συνεχή ιατρική κάλυψη μέσα από αναβάθμιση των οργανικών θέσεων που τώρα είναι μόνο μία!
Τώρα, τα μέτρα για τον κορωνοϊό αποτελούν, κατά μία έννοια, και ευκαιρία για αναβάθμιση της ιατρικής κάλυψης στο “Δασκαλογιάννης”.
Τον λόγο έχουν οι αρμόδιοι -Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας και υπουργείο Υγείας- οι οποίοι επιβάλλεται να πάρουν σχετικές αποφάσεις και να τις υλοποιήσουν άμεσα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα