Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Ανησυχία για Β. Ελλάδα και Πελοπόννησο

Την ανησυχία τους για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για την πίεση που αρχίζει να δέχεται εκ νέου το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα μας εξέφρασαν η υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της Covid 19 στη χώρα μας, επισημάνθηκε ο προβληματισμός για το γεγονός ότι καταγράφεται σημαντική αύξηση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, ήτοι πάνω από 200 ανά ημέρα.

Παπαευαγγέλου: Μονόδρομος ο εμβολιασμός, σημαντική η αύξηση των κρουσμάτων σε Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Δυτ. Ελλάδα

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε σημαντικά στα Γρεβενά, την Ημαθία και την Μαγνησία, ενώ σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου καταγράφεται για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο μέλος της Πελοποννήσου, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα.

Στη Βόρεια Ελλάδα η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid εξακολουθεί να ξεπερνά το 90%.

Στην Ξάνθη και τη Δράμα παρατηρείται αύξηση της θνητότητας συνέπεια της Covid 19.

Αυτό που κυρίως εντυπωσιάζει είναι ότι δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα ιδίως σε περιοχές με μκρά ποσοστά εμβολιασμένων, γεγονός που συνεπάγεται ότι αρκετοί πολίτες εξακολουθούν να είναι διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό.

Δεν πρόκειται να κουραστούμε να παροτρύνουμε ακόμη και τους πλέον διστακτικούς να πάνε και να εμβολιαστούν.

Η κυρία Παπαευαγγέλου επεσήμανε για ακόμη μία φορά ότι το εμβόλιο συνιστά «μονόδρομο» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Για τις παρέλάσεις, η ίδια επεσήμανε πως «όπου κι αν γίνουν, θα πρέπει όλοι απαρέγκλιτα να φοράμε τη μάσκα μας».

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα