Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Κοντά ή μακριά

Χάρτες θαλάσσιων “οικοπέδων” κομμένα σαν γλυκά ταψιού, με τον ίδιο τρόπο που “έκοβαν” σαν μπακλαβάδες τις χώρες της Αφρικής οι αποικιοκράτες! “Οικονομικές ζώνες” που προεξοφλούν επερχόμενα δεινά από τους παγκόσμιους “επιβήτορες” της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Λίγο πιο πέρα απ’ τα θαλάσσια οικόπεδα μια χώρα φλέγεται. Εκατομμύρια πρόσφυγες, 350.000 χιλιάδες νεκροί, ισοπεδωμένες πόλεις, νοσοκομεία και σχολεία – στόχοι, πολύ κοντά σε μας! Ολοι πολεμούν όλους σ’ ένα κρεσέντο παράνοιας, χωρίς κανείς να συγκινείται. Αδικα θα ψάξετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημαίες της Συρίας να πλαισιώνουν τα “προφίλ” των χρηστών. Αυτό γίνεται μόνο σε “ειδικές” περιπτώσεις!
Η ανθρώπινη ζωή -ως γνωστόν- αξίζει σε κάποια μέρη του κόσμου κι αλλού μένει στα αζήτητα! Ο κυνισμός είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Τα “όρνια” καραδοκούν πάνω απ’ τα θηράματά τους σαν εκείνη τη φοβερή φωτογραφία πριν χρόνια στο Σουδάν που προκάλεσε τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης για την κατάντια του κόσμου.
Οι “αξίες” περιορίζονται στα… κοιτάσματα υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, σε πρόσφορες επενδυτικές ευκαιρίες κι όχι σε 350.000 χιλιάδες “παράπλευρες” απώλειες. Εδώ “κόβουμε” τετραγωνισμένες χώρες και θάλασσες, ανθρώπινες ζωές θα σεβαστούμε;
Αναμένουμε την επόμενη διάσκεψη των G8 ή των G20, αλλά και τις κεκλεισμένων των θυρών συσκέψεις των περίφημων “λεσχών” που θέτουν την “ατζέντα” για το τι μέλλει γενέσθαι σ’ αυτόν τον πολύπαθο κόσμο. Ως τότε ας απολαύσουμε την επίδειξη του… Β. Κωστέτσου στον προαύλιο χώρο του… Ηρωδείου, που ασμένως παραχώρησε το (ΚΑΣ) κι ας ενημερωθούμε για την επικείμενη αποχώρηση του “παίκτη” απ’ το ριάλιτι.
Η Συρία είναι μακριά από εμάς…
Ή μήπως δεν είναι;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα