Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Κωλυσιεργεί η Fraport για το νέο ραντάρ στο αεροδρόμιο

Για κωλυσιεργία της Fraport στην στην υλοποίηση της επένδυσης για το νέο ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο Χανίων, παρά το ότι πρόκειται για συμβατική υποχρέωσή της, έκανε λόγο χθες στη βουλή ο Μανούσος Βολουδάκης (φωτ.).
Ο Χανιώτης βουλευτής της Ν.Δ. τοποθετήθηκε (διαδικτυακά) κατά τη συζήτηση στη Βουλή της κύρωσης της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με τη FRAPORT και το Διεθνή Αερολιμένα Ελ.Βενιζέλος, για την αποζημίωση που θα λάβουν λόγω της πανδημίας και των μέτρων για την αντιμετώπισή τους.
Αναφορικά με το ραντάρ, ο κ. Βολουδάκης σχολίασε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε τη σύμβαση στα τέλη του 2015, δεν έκανε τίποτα μέχρι την πτώση της τον Ιούλιο του 2019 προς την κατεύθυνση της εγκατάστασης του νέου ραντάρ. Η εταιρεία επικαλούνταν ως πρόσφατα την καθυστέρηση από πλευράς ελληνικού δημοσίου στη γνωστοποίηση των προδιαγραφών που απαιτούνται για το νέο ραντάρ. Από το Φεβρουάριο του 2020 όμως οι προδιαγραφές αυτές έχουν δοθεί, οπότε σύμφωνα με το Μ.Βολουδάκη η καθυστέρηση οφείλεται πλέον στην εταιρεία.
Ο βουλευτής Χανίων ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να επιβάλλουν στην εταιρεία την τήρηση των υποχρεώσεών της, αναλύοντας τη σημασία της συγκεκριμένης ρήτρας για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό της Κρήτης.
Ο Μ.Βολουδάκης ανέφερε ότι οι αποζημιώσεις προβλέπονται από τις σχετικές συμφωνίες για την περίπτωση αυτή. Πρόσθεσε ότι επί της αρχής είναι εύλογο να υπάρχει αποζημίωση, και ότι το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Για αυτό το λόγο, συμπλήρωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ που εύκολα “φέρνει την καταστροφή” και καταψηφίζει, στη συγκεκριμένη υπόθεση ψηφίζει “παρών”.

Στο 3ο επεισόδιο, καλωσορίζουμε και επίσημα το καλοκαίρι με τραυματισμούς σε παραλίες, κάνουμε… τζετ σκι στον Μπάλο και αναζητούμε μονοπάτι για τα Σεϊταν Λιμάνια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες