Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών: Δέκα πρόστιμα σε άστεγους για άσκοπες μετακινήσεις

Δέκα πρόστιμα σε άστεγους στα Χανιά για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν τις τελευταίες μέρες όπως  καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσης το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, ενώ ασκεί κριτική στον δήμο Χανίων για την κοινωνική πολιτική που ακολουθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «ενώ πλησιάζει η Μεγαλο-βδομάδα, η Ανάσταση αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας… το ίδιο και η κοινωνική πολιτική του Δήμου Χανίων. Ακόμα να ανταποκριθεί στο αίτημα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνική Αλληλεγγύης για την κατάρτιση σχεδίου μέριμνας των ευπαθών ομάδων λόγω κορωνοϊού. Ακόμα εκκρεμεί το άνοιγμα δομών φιλοξενίας αστέγων—τόσα κλειστά ξενοδοχεία έχουμε στην πόλη—και η δημιουργία ομάδων κοινωνικών λειτουργών-street working, όπως ήδη έχει πράξει ο Δήμος Ηρακλείου.

Κατά τ’ άλλα, σε αγαστή συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές προβαίνουν σε επίδοση προστίμων στους άστεγους. Σήμερα καταγράψαμε ακόμα δύο περιπτώσεις αστέγων που ενώ ήταν καθ’ οδόν για τα Συσσίτια της Σπλάντζιας παρέλαβαν το μπιλιετάκι από δυνάμεις της αστυνομίας. Πλέον μετράμε 10 “Ροζ χαρτιά” που έχουν επιδοθεί σε ανθρώπους χωρίς στέγη και καταφύγιο. Φαίνεται πως η τοπική Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την αστυνομία μοιράζει πρόστιμα αντί για αντισηπτικά στις ευπαθείς ομάδες…

Όσο για τις Αρχές Προστασίας του Πολίτη, πώς είναι δυνατόν να εκφοβίζει μετανάστες και να τους στέλνει με το καράβι της ΑΝΕΚ στην Αθήνα σε περίοδο κορονοϊού, μέρες κατ’ οίκων περιορισμού και απαγόρευσης κυκλοφορίας; Αυτή είναι η προστασία των αδυνάτων; Ήδη έχουμε καταγγελίες για τέσσερις ανθρώπους που επιβιβάστηκαν υποχρεωτικά από την αστυνομία στο πλοίο της γραμμής. Η πολιτική προστασία των τοπικών Αρχών μάλλον εξαντλείται στο: “Εμείς μένουμε σπίτι, οι παρείσακτοι στον Kαιάδα!” (ή πιο συγκεκριμένα στη θάλασσα)…

Στα δρώμενα κατ΄ οίκον τώρα: ήρθε η ώρα να δείξουμε ποια είναι η πραγματική “αντίδραση του καναπέ”!

Και επειδή σίγουρα η κυβέρνηση είναι αυτή που θα έπρεπε να κατηγορηθεί για fake news—αλλά ποιος να της κόψει πρόστιμο;

Aφού από τις 2.000 εξαγγελθείσες προσλήψεις στο ΕΣΥ,
οι περισσότερες έγιναν εντέλει συμβάσεις έργου με ιδιώτες γιατρούς!

Η ενίσχυση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σήμαινε το κλείσιμο των ΤΟΜΥ, μεταφορά προσωπικού στα νοσοκομεία και η εκ των υστέρων επαναλειτουργία τους, με επάνδρωση γιατρών μέσω μεταφοράς προσωπικού από άλλες μονάδες!

Η χρηματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας τελικά έγινε μέσω της επιδότησης 30 εκ. ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές! Και οι δυνάμεις ασφαλείας κυνηγούν τον κορωνοϊό με 35 νέα περιπολικά.

Για όλα αυτά και αλλά τόσα που δε θέλουμε να ‘ρθουνε, αύριο 7/4/2020 συμμετέχουμε
στην Πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία, ενώνουμε τις φωνές μας με τις
κινητοποιήσεις των Υγειονομικών του ΕΣΥ!!
Διεκδικούμε προσλήψεις γιατρών για όλους, επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, άνοιγμα
ΜΕΘ, κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Σε κάθε σπίτι, σε κάθε μπαλκόνι και γειτονιά κανείς δεν είναι μόνος του/καμία δεν
είναι μόνη της!»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα