Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Κοινωνική κόπωση – Οικονομική εξάντληση

Οταν έχεις κόπωση και εξάντληση τι κάνεις; Σέρνεις τα πόδια σου. Αρα σερνόμαστε όλοι και περιμένουμε…περιμένουμε. Τι; Τις αλλαγές. Προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο; Ποιός ξέρει;

Η κόπωση ως γνωστόν είναι αποτέλεσμα σωματικής κούρασης και ψυχικής το διαπιστώνουμε τώρα που το ζούμε όλοι έντονα.

Η μικρή κοινωνία το κύτταρο της ευρύτερης κοινωνίας, η οικογένεια αποξενώθηκε γονείς παιδιά, παππουδες, γιαγιάδες εγγόνια κρατούν αποστάσεις για να μην μεταφέρουν τον ιό. Αποτέλεσμα; Στερούνται τη μετάγγιση ενέργειας. Το χάδι, η αγκαλιά,το χαμόγελο , η φροντίδα είναι μια δ υνατή ενέργεια που σε διαπερνά σε θρέφει σε συντηρεί και αναπτύσσεσαι και εξελίσσεσαι. Ολη αυτή η στέρηση και έλλειψη προκαλεί την κόπωση.
Παράλληλα με την κόπωση έχεις και την οικονομική εξάντληση. Ανεργία,λουκέτα, αναστολές, απωλήσεις.

Ντρέπεσαι να σε συντηρούν οι γονείς. Οι γονείς πάλι θλίβονται που η μικρή σύνταξή τους δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες των παιδιών και εγγονών.

Ελπίζουμε πώς όλα αυτά θα ξεπεραστούν. Με την προσπάθεια όλων μας και την υπευθυνότητα που μας αναλογεί, θάρθει η ώρα που θα γίνουν μια μακρινή ανάμνηση, το ελπίζω.

Σα να μη μας έφταναν όλα αυτά ήρθε ή μάλλον αποκαλύφθηκε η διαφθορά στο καπάκι.

Σεξουαλική κακοποίηση, βιασμοί ανηλίκων.

Διαχρονικό φαινόμενο. Πάντα συνέβαινε. Θυτές και θύματα κι ύστερα λένε φταίει ο φονιάς. Ετσι έλεγαν τότε στα δικά μου νεανικά χρόνια. Εσύ φταις μου είχε πει ένας εργοδότης στην προσπάθεια του να κλειδώσει την πόρτα του γραφείου κι ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί Γιατί τι έκανα ρώτησα τρομαγμένη. “Φοράς μίνι φούστα”.Κοριτσάκι 20 χρονών στη δεκαετία ’70 δεν ήξερα ότι πρέπει να πάω με κελεμπία στη δουλειά. Ασε μας κύριε που το παίζεις εξουσία: Ανεργη πάλι εγώ.

Μάλλον δεν είχα φιλοδοξίες να κάνω καριέρα. Μια δουλειά ήθελα να επιβιώσω και τώρα μια δουλειά ζητάνε νέοι και νέες.

Εμείς τότε δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε ή να καταγγείλουμε γιατί θα μας το χρέωναν.

Μωρέ καλά κάνουν τώρα και τα αποκαλύπτουν δημόσια και τα καταγγέλουν. Καλώς συμβαίνουν συλλήψεις, δίκες, καθαιρέσεις, απολύσεις.

Ωρα να ξεβρωμίσει ο τόπος και δη ο χώρος της τέχνης. Ευτελίσανε μολύνανε και την τέχνη.

Φόβος και τρόμος και στα σχολεία και σε άλλους χώρους εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες ή τις ευαισθησίες των νέων κάποιοι επιτήδειοι ή ανηθικοι.

Επιβάλλεται να γινει κάθαρση. Επιβάλλεται η τιμωρία.

Αλλιώς… θα διαιωνίζεται η σήψη και θα επιπλέουν πάλι οι… οφιλοι…παιδόφιλοι… και γενικώς οτιδήποτε αρρωστημένο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες