Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Κλώτσησαν κουτάβι με αποτέλεσμα το στομάχι του να… κολλήσει στον πνεύμονά του

Καλά κρατούν οι εγκαταλείψεις αδέσποτων στους χώρους του Νοσοκομείου Χανίων. Πριν λίγες μέρες άγνωστος που ενοχλήθηκε από την παρουσία ενός κουταβιού στην είδοδο του Ιδρύματος, κλώτσησε το μικρό σκυλάκι τόσο δυνατά με αποτέλεσματο το στομάχι του να …κολλήσει στον πνεύμονά του και να πάθει διαφραγματοκήλη. Το ζώο χειρουργήθηκε από κτηνίατρο και αναζητείται για αυτό υιοθεσία.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση του Φιλοζωικού συλλόγου Χανίων, με τίτλο: “Πώς να εξηγήσεις σε έναν σκύλο ότι “απαγορεύεται η είσοδος” ;” αναφέρονται για το περιστατικό τα εξης:

” Τα τελευταία χρόνια συνεχώς, αλλά και τους τελευταίους μήνες εντατικά, εθελοντές προσπαθούμε να απομακρύνουμε τα ζώα που συνεχώς εγκαταλείπονται στους χώρους του Νοσοκομείου Χανίων, ενώ κάνουμε εκκλήσεις στους πολίτες να στειρώνουν τα ζώα τους και να μην τα εγκαταλείπουν, κυρίως στον συγκεκριμένο χώρο. Δυστυχώς, οι εκκλήσεις μας έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα. Νεαρά ζώα που μεγάλωσαν μέσα στα σπίτια συμπολιτών μας, εγκαταλείπονται και αναζητούν την ανθρώπινη συντροφιά και παρουσία, μέσα στους χώρους του νοσοκομείου.. Πώς να εξηγήσεις σε έναν σκύλο, ότι αυτό απαγορεύεται;; Έτσι βρέθηκε ο Φρέντυ, δυο μηνών κουτάβι, να περιφέρεται μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων, αναζητώντας συντροφιά και ασφάλεια. Αντί αυτού, εισέπραξε μια …γενναία κλωτσιά, με αποτέλεσμα το στομάχι του να …κολλήσει στον πνεύμονά του και να πάθει διαφραγματοκήλη. Χειρουργήθηκε από την κτηνίατρο κ. Ελευθερία Σαριδάκη και τις συναδέλφους της, οι οποίες του έδωσαν μια ελπίδα στην ζωή. Ενισχύστε την δράση μας, φιλοξενήστε ένα αδέσποτο, υιοθετήστε ένα ζώο! “


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Δυστυχώς καθημερινά σε όλα τα σημεία της χώρας κάποιοι λεγόμενοι άνθρωποι ξεσπάνε τη δική τους αποκτήνωση πάνω σε ανυπεράσπιστα ζώα. Όταν αποκτήσουμε την παιδεία και τη συμπόνοια που πρέπει να έχουμε σαν πολίτες και σαν άνθρωποι ,τότε ίσως καταλάβουμε τι μπορούν να μας δώσουν τα ζώα αν τα αφήσουμε: την ανθρωπιά που μας λείπει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα