Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Κληρονομιές του 2022

Οι πρώτες μέρες του νέου χρόνου πορεύονται με όλα εκείνα τα προβλήματα που… κληρονομήσαμε από την προηγούμενη χρονιά, και μάλιστα χωρίς να διαφαίνεται άμεσα “φως στο τούνελ”.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η πανδημία του κορωνοϊού, ο πληθωρισμός, οι αυξήσεις σε τρόφιμα και ενέργεια, συνεχίζουν να μας απασχολούν και το 2023, διατηρώντας τα “μαύρα σύννεφα” στον παγκόσμιο οικονομικό ορίζοντα.
Και ακόμη, οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνονται, οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν τελειωμό και η κλιματική κρίση επιδεινώνεται, ζητήματα που προκαλούν ανησυχία και προβληματισμούς σε ηγεσίες και κοινωνίες.
Ίσως το μεγαλύτερο σοκ στην παγκόσμια οικονομία ήταν και εξακολουθεί να είναι η αύξηση των τιμών, απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία. Ενός πολέμου που έχει φέρει ντόμινο εξελίξεων, με τους λαούς να προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις που συσσωρεύονται και τις κυβερνήσεις να προσπαθούν από τη μεριά τους να μετριάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις στους λαούς.
«Πάμε από σοκ σε σοκ», κατά την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Θα σταματήσουν άραγε τα “σοκ” τη φετινή χρονιά;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα