Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Κλείνουν το Κυνοκομείο Νεροκούρου

Εκκληση προς κάθε φιλόζωο και ευαισθητοποιημένο πολίτη να συμπαρασταθεί στις άδικες διώξεις και δολιοφθορές, που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό “Η Κιβωτός του Νώε”, απευθύνει δημόσια η υπεύθυνη του χώρου κα Κωστούλα Στούπη.
Τα “Χ.ν.” βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στον χώρο αυτόν για τον οποίο η κα Στούπη, δήλωσε τα εξής: «Έφτασα στον έσχατο βαθμό της απόγνωσης με όσα μας δημιουργούν εδώ και καιρό προσπαθώντας να κλείσουν ένα φιλόξενο μέρος για τα σκυλιά. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε εξήντα μεγάλα ζώα και τριάντα κουτάβια. Είμαστε, όμως, ανεπιθύμητοι στην τοποθεσία αυτή για την πλειοψηφία  των κατοίκων Νεροκούρου και Τσικαλαριών. Θέλουν να μας κλείσουν και τα κατάφεραν πιέζοντας τη Δημοτική Αρχή, η οποία μας ενημέρωσε ν’ αφήσουμε τα ζώα ελεύθερα και να κλείσουμε το Κυνοκομείο. Αυτή δεν είναι σωστή απάντηση και λυπάμαι που θέλουν με κάθε τρόπο να μας κλείσουν. Υπάρχει λύση και είναι απλή. Να μας υποδείξουν κατάλληλο τόπο να μεταφερθούμε που να μην είναι κοντά σπίτια. Υπάρχει και άλλος τρόπος που είναι πιο οικονομικός, αφού θέλουν ντε και καλά να μην υπάρχει χώρος φιλοξενίας ζώων. Από το εξωτερικό, λοιπόν, θέλουν τα σκυλιά φιλοζωικοί σύλλογοι αλλά το κάθε ζώο να συνοδεύεται με τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να υπογράψει η Κτηνιατρική Υπηρεσία Χανίων. Σε αυτή την λύση είμαστε κι εμείς πιο σύμφωνοι. Δεν τη δέχονται, δυστυχώς, προτιμώντας να γεμίσει η πόλη με αδέσποτα και μάλιστα σε μια περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι μεγάλη».
Η ίδια, ακόμα, τόνισε ότι «άγνωστοι δράστες ήρθαν και μας έκοψαν τον αγωγό μεταφοράς νερού για ύδρευση και καθαρισμό του Κυνοκομείου. Από την σύνταξή μου πλήρωσα και αγόρασα εκατό μέτρα λάστιχο και έχουμε πάλι νερό. Είμαι μόνη μου και με τη βοήθεια λίγων εθελοντών που αγαπούν τα ζώα, καθαρίζουν τον χώρο και τους μαγειρεύουν. Οι τροφές, όμως, τελείωσαν και κάνουμε έκκληση σε επιχειρήσεις και συμπολίτες να μας φέρουν ό,τι μπορούν.  Όλη μου η σύνταξη πηγαίνει στις ανάγκες του Κυνοκομείου. Η Παναγιά που γιορτάζει να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες στις άτυχες ψυχούλες, αυτά τα καημένα ζωάκια, που αν η πολιτεία ήθελε, έπρεπε από χρόνια σε δημόσια Κτηνιατρεία να γινόταν στειρώσεις γενικά κατοικιδίων ζώων”.

Διαμαρτυρία φιλόζωων στο Δημαρχείο Χανίων
3Πανό διαμαρτυρίας έξω από τον Δημαρχείο Χανίων αλλά και τη Δημοτική Αγορά τοποθέτησαν χθες φιλόζωοι που επικρίνουν τον Δήμο κατηγορώντας τον για την έλλειψη ευαισθησίας όσον αφορά στη στάση του για τα αδέσποτα. Στα πανό ανέγραφαν σε Ελληνικά και Αγγλικά: «Όχι στα εγκλήματα και την αυθαιρεσία του Δήμου Χανίων κατά των ζώων».
Μιλώντας στα “Χ.ν.” η κα Κατερίνα Βουτετάκη, εξήγησε: «Διαμαρτυρόμαστε για τις αυθαιρεσίες που γίνονται και τις επιλογές του Δήμου που καταλήγουν στον θάνατο κάποιων ζώων, καθώς περισυλλέγονται χωρίς συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και τοποθετούνται σε άγνωστα σημεία χωρίς καμία ενημέρωση και φροντίδα για την σίτισή τους, χωρίς καμία μέριμνα για τη δημιουργία ενός δικτύου υιοθεσιών προκειμένου να βρεθούν σπίτια γι’ αυτά, χωρίς κινήσεις να σταματήσει η εγκατάλειψη των ζώων, χωρίς ευαισθησία και αγάπη για τα ζώα, ώστε να δοθούν μηνύματα προς τον κόσμο για να σταματήσει η εγκατάλειψή τους, η κακοποίηση και οι δηλητηριάσεις που πολύ συχνά συμβαίνουν σε περιοχές του Δήμου».
Η κα Βουτετάκη επέρριψε ευθύνες προς τη Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι «κανείς δεν παίρνει θέση από τον Δήμο, ούτε οι αρμόδιοι, ούτε οι τοπικοί σύμβουλοι λες και οι δηλητηριάσεις, οι κακοποιήσεις και η εγκατάλειψη ζώων δεν αφορούν την περιοχή τους». Μάλιστα, όπως επεσήμανε αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα έχει οριστεί ο κ. Φιωτάκης και προϊστάμενος στον Τομέα Αγροτικής-Οικονομικής Ανάπτυξης είναι ο κ. Χατζηκυριάκος, ενώ η Πενταμελής Επιτροπή του Δήμου για τα αδέσποτα δεν λειτουργεί. Τέλος, η ίδια αναφέρθηκε στις δεκάδες διαμαρτυρίες ξένων επισκεπτών που αντικρίζοντας στα Χανιά την αντιμετώπιση των αδέσποτων, απευθύνονται στους φιλοζωικούς συλλόγους, ζητώντας βοήθεια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα