Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Κλιματική κρίση και περιβάλλον

H κλιματική αλλαγή, “είναι εδώ”, όπως αποδεικνύει η ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων με τις δυσμενείς επιπτώσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Καύσωνες, πλημμύρες, καταστροφικές πυρκαγιές, λειψυδρίες, συμπληρώνουν το “παζλ”.
Η φύση, τα τελευταία χρόνια έχει εκπέμψει πολλές φορές “SOS”, ωστόσο καμία διεθνής διάσκεψη για το κλίμα δεν φαίνεται μέχρι σήμερα να έχει βρει τις απαιτούμενες λύσεις για τη διάσωσή της.

Ετσι, η χρονιά που διανύουμε, είναι μια χρονιά γεμάτη από αποδείξεις της κλιματικής κρίσης, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως όλες οι κοινωνίες πρέπει να προετοιμαστούν για ακόμη πιο ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η προειδοποίηση τούτη, δεν μπορεί, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Δεν μπορεί παρά να καθιστά αναγκαία και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας, καθώς ολοένα και περισσότερο θα χρειάζεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών, οι οποίες με βάση τα…. προγνωστικά, στο μέλλον αναμένεται να είναι πιο συχνές.
Ομως, δεν πρέπει μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να λάβει τα μέτρα της.

Οφείλουμε και εμείς από την πλευρά μας να δείξουμε τον σεβασμό μας απέναντι στο φυσικό περιβάλλον, να το προστατεύσουμε και όχι να προβαίνουμε σε ενέργειες που οδηγούν στον αφανισμό του. Πριν να είναι πολύ αργά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα