Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Κλιματική αλλαγή και νεολαία

Μπορεί όλος ο κόσμος να ασχολείται με την πανδημία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η κλιματική αλλαγή έπαψε να υφίσταται. Μάλιστα οι μεταβολές έρχονται αιφνίδια και πολλές φορές είναι ραγδαίες. Έτσι το πρόβλημα με το κλίμα (ήδη από το 1970) παραμένει ως το μεγαλύτερο και σοβαρότερο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Ας μη περιμένουμε η αλλαγή να έλθει από ψηλά, από τις κυβερνήσεις των λεγόμενων G7. Η πρωτοβουλία πρέπει να ξεκινήσει -και ήδη ξεκινά- από κάτω· μάλιστα από τις νεαρές ηλικίες. Το είδαμε με την Γκρέτα. Τη σκυτάλη παίρνουν οι νέοι της Πορτογαλίας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τους RSF (Reporters sans Frontieres, Ρεπόρτερς χωρίς σύνορα) “έξι παιδιά και νεαροί ενήλικες (φωτό) από την Πορτογαλία, που βίωσαν θανατηφόρες πυρκαγιές και κύματα καύσωνα (σαν το ελληνικό Μάτι) αποφάσισαν να οδηγήσουν 33 χώρες στο εδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι η αδράνεια των κυβερνήσεων (έχουμε άσχημη εμπειρία στη Ελλάδα!) για την κλιματική αλλαγή θέτει σε κίνδυνο το μέλλον τους”.
Η Κλαούντια, η Καταρίνα, ο Μαρτίμ, η Σοφία, ο Αντρέ κι η Μαριάνα είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τι σημαίνει κλιματικό χάος, καθώς τα κύματα καύσωνα δυνάμωναν, με κίνδυνο να τους καταπιούν. Όμως δεν θα επιτρέψουν στους μεγάλους να καταστρέψουν το μέλλον τους- γι’ αυτό ανέλαβαν δράση! …Ένα ελπιδοφόρο νεανικό ευρωπαϊκό (ξε)κίνημα που μακάρι να πάρει διεθνείς διαστάσεις και να σαρώσει πολυεθνικές, πολιτικάντηδες και κυβερνήσεις.

 

Στο 2ο επεισόδιο, συζητάμε «Μεσοβδόμαδα» για τις εξελίξεις στην διοίκηση του Δήμου Χανίων και τα πρώτα σενάρια για τους νέους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου… από το παρελθόν.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες